Politerno > Україна і світ > Манафорта засудили до 3,5 років в’язниці, а у Нью-Йорку звинуватили ще у 16 злочинах

Манафорта засудили до 3,5 років в’язниці, а у Нью-Йорку звинуватили ще у 16 злочинах

  • 14 Березня, 2019
  • 1226 Переглядів
  • Comments Off

Суд засудив колишнього політтехнолога Партії регіонів і керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта ще до 3,5 років.

Про це повідомляє The New York Times.

Суддя Емі Берман Джексон Федерального окружного суду у Вашингтоні засудила Манафорта через скоєння ним низки злочинів – відмивання грошей, перешкоджання правосуддю, неповідомлення про лобістську роботу, яка принесла йому десятки мільйонів доларів протягом більш, ніж десяти років.

“Важко переоцінити кількість брехні та обсяг шахрайства, а також кількість грошей”, – зазначила суддя Джексон про справу Манафорта.

Також сьогодні видання The New York Times з посиланням на окружного прокурора Манхеттена Сайруса Р. Ванса молодшого повідомило, що у Нью-Йорку прокуратура висунула нові звинувачення Полу Манафорту.

Це зробили, щоб ув’язнити Манафорта, якщо Трамп його помилує.

За його словами, нові звинувачення містять 16 пунктів стосовно схеми, в якій Манафорта звинувачують у фальсифікації робочих документів для отримання мільйонів доларів за кредитами.

“У Нью-Йорку ніхто не виходить за рамки закону”, – наголосив окружний прокурор, додавши, що розслідування його колег “принесло серйозні кримінальні звинувачення, за які підсудний ще не відповів”.

Видання пояснює, що президент США має широкі повноваження видавати помилування у випадку федеральних злочинів. Однак він не має таких повноважень у справах американських штатів.

Попри те, що Трамп заявляв, що не збирається помилувати свого екс-керівника виборчої кампанії, він часто говорив про свою владу щодо помилування і неодноразово захищав Манафорта, називаючи його “сміливим чоловіком”.

7 березня суд у США дав Полу Манафорту 3,9 років в’язниці за шахрайство. 

Відповідно, в цілому, після вироків двох судів Манафорт отримав 7,5 років в’язниці.

Пол Манафорт відбуватиме покарання у Федеральному виправному інституті в Камберленді, штат Меріленд, який ще називають “Club Fed”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE