Politerno > Україна і світ > Підозрюваний у “підкупі” Тимошенка вийшов під заставу

Підозрюваний у “підкупі” Тимошенка вийшов під заставу

  • 15 Березня, 2019
  • 1203 Переглядів
  • Comments Off

Голова “Партії захисників України” Тарас Костанчук, підозрюваний у спробі підкупу кандидата у президенти Юрія Тимошенка, вийшов із СІЗО під заставу у 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє “Громадське радіо” з посиланням на адвоката Євгена Музичука.

“Застава, внесена за нього, — 4 мільйони гривень, так як передбачено ухвалою слідчого судді. Менше не може бути, бо це не є підставою для заміни запобіжного заходу”, — розповів він.

Заставну суму за Костанчука внесли 11 березня, а наступного дня — він вийшов із СІЗО.

За словами адвоката, заставу вносили “дуже багато людей”, а “бажаючих було іще більше”, і заставна сума – це результат спільного внеску більше 20 людей.

Читайте також: “Юрію Тимошенко пощастило, що його не гримнули і поруч не знайшли візитку Юлії Тимошенко”

Він додав, що подав коротка апеляцію на частину рішення суду, і наразі очікується повний текст судового рішення, яке за словами адвоката, мало бути ще 14 березня.

“Зараз написав гнівного листа до суду, стосовно того, що рішення є незаконним, і ми далі оскаржимо це в апеляції”, — наголосив Музичук і додав, що “мотиви, за якими суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання прокурора, є невідомими для них (захисту)”.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Юрія Тимошенко намагалися підкупити. Йому нібито пропонували 5 млн гривень за зняття своєї кандидатури.

Тарас Костанчук, затриманий за нібито спробу хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенко, стверджує, що проти нього підготували провокацію.

У ГПУ припускають, що замовником підкупу міг бути народний депутат Валерій Дубіль з “Батьківщини”.

Читайте також: Політтехнолог Порошенка поспішив звинуватити Тимошенко у спробі підкупу її “двійника”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE