Politerno > Україна і світ > Зеленський не хоче здавати аналізи в НСК та пропонує Тимошенко стати гарантом чесних дебатів (Відео)

Зеленський не хоче здавати аналізи в НСК та пропонує Тимошенко стати гарантом чесних дебатів (Відео)

  • 4 Квітня, 2019
  • 1942 Переглядів
  • Comments Off

Володимир Зеленський відмовляється здавати аналізи у медпункті стадіону “Олімпійський”, як пропонував чинний президент Петро Порошенко.

Про це заявив журналістам речник штабу Зеленського Дмитро Разумков у четвер.

У Зеленського запросили Порошенка разом здати аналізи в лабораторії “Євролаб” о 8 ранку 5 квітня.

У штабі кандидата кажуть, що сумніваються в об’єктвиності лабораторії “Олімпійського”, мовляв, “є певна заангажованість від різних державних структур”.

“При всій повазі до “Олімпійського”, є незалежні майданчики. Проводити агітацію на майданчику НСК “Олімпійський” – це адекватно, а здавати аналізи в медпункті НСК “Олімпійського”, маючи достатньо серйозні інші варіанти, – не зовсім логічно”, – сказав Разумков.

Команда Зеленського обіцяє допустити в лабораторію “Євролабу” журналістів, щоб вони “були присутні під час усіх аналізах”, і вважає, що результати досліджень звідти ні в кого не викликатимуть питань.

Також у штабі стверджують, що готові розглянути інші варіанти, де сдавати аналізи.

Водночас, Разумков сказав, що “19-го (квітня – УП) дебати відбудуться”, але не зміг відповісти на питання, чи готовий Зеленський викупити місця на “Олімпійському” для своїх прихильників.

Речник також пошкодував, що “дискусія опустилася з рівня кандидатів до рівня представників штабів”.

Власник “Євролабу” Андрій Пальчевський останнім часом відкрито висловлюється на підтримку Зеленського.

Разумков не відповів прямо на питання, чи пов’язаний вибір штабу з підтримкою Пальчевського.

“Якщо ми говоримо про відкритість і доступоності двох кандидатів, це буде правильне рішення”, – зазначив речник.

Згодом стало відомо, що кандидат в президенти Володимир Зеленський запропонував екс-кандидату у президенти Юлії Тимошенко стати “гарантом чесних правил” на його дебатах із Петром Порошенком.

Про це він заявив у своєму зверненні, опублікованому на сторінці Команди Зеленського у Facebook.

“Петро Порошенко прийняв мій виклик на дебати. Тон розмови різко змінився. Що ж, пане президенте, ваші недолугі вибачення я приймаю, я людина проста. Щодо третини громадян України, нехай українці вирішують самі. Ці дебати – це шанс об’єднати Україну і прославити на весь світ як вільну, демократичну країну”, – сказав він. 

“Для уникнення тиску, провокацій, адміністративного тиску, ми пропонуємо призначити окремого незалежного арбітра і ведучого для проведення дебатів. Юлія Тимошенко, ви зайняли третє місце в першому турі та не підтримали жодного з кандидатів, чи зможете ви стати гарантом чесних правил та рівних можливостей на дебатах? Чекаю на відповідь протягом 24 годин. Подумай. Те”, – додав Зеленський.

Як повідомлялось, штаб кандидата у президенти Володимира Зеленського заявляє, що чекають на виконання кандидатом в президенти та чинним главою держави Петром Порошенком низки умов для проведення дебатів, після чого будуть погоджені їхні дата і час.

У штабі кандидата у президенти чинного глави держави Петра Порошенка заявили, що Порошенко буде чекати кандидата у президенти Володимира Зеленського зранку 5 квітня для здачі аналізів, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків. Також в Порошенка заявили, що він готовий заплатити половину оренди НСК “Олімпійський” для проведення дебатів.

Також стало відомо, що до проведення дебатів Президент Петро Порошенко не збирається просити пробачення в кандидата Володимира Зеленського за слова про “маріонетку Коломойського”.

Нагадаємо, кандидат в президенти Володимир Зеленський у відео зверненні, записаному як раз на НСК “Олімпійський”, запропонував провести на території спорткомплексу відкриті дебати своєму опоненту, діючому Президентові України Петру Порошенко. Порошенко у відповідь також записав відео звернення в кому погодився з місцем проведення дебатів.

Територію навколо Національного спортивного комплексу «Олімпійський» вже оточили бійці національної гвардії.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE