Politerno > Україна і світ > Бразильця Лусваргі засудили до 13 років ув’язнення за допомогу бойовикам ОРДЛО

Бразильця Лусваргі засудили до 13 років ув’язнення за допомогу бойовикам ОРДЛО

  • 2 Травня, 2019
  • 1206 Переглядів
  • Comments Off

Обвинуваченого в участі в терористичних організаціях бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі засудили до 13 років позбавлення волі.

Рішення виніс 2 травня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

“Суд заслухавши доводи сторін, визнав обвинуваченого винним за ч.1 258-3, ч.2 ст. 260 КК України та призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна (обвинувачення просило 14 років -ред.)”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз у сумі близько 15 тисяч гривень.

При виконанні вироку обвинуваченому буде зараховано строк, проведений ним під вартою станом на 2 травня.

За словами прокурорів, у ході судового слідства були наведені беззаперечні докази вини іноземця в інкримінованих злочинах.

У свою чергу обвинувачений визнавав свою вину лише в частині участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, однак заперечував участь у діяльності терористичних організацій.

У жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ під час перетину державного кордону України в терміналі D міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

У січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації, створенні непередбачених законом збройних формувань і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він став першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.

У серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.

У травні 2018 року журналісти програми “Радіо Свобода Донбас.Реалії” виявили, що Лусваргі, який колись обіцяв “дійти до Києва і закінчити війну”, штурмував Дебальцеве і зазнав поранення під Донецьким аеропортом, перебуває на волі. 

4 травня націоналісти схопили Лусваргі в Києві й привели його до СБУ.

7 травня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області постановив арештувати на 60 діб бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі, який воював на боці бойовиків ОРДЛО.

За слухання справи взявся Павлоградський міськрайонний суд. 

У червні 2018 року СБУ почала розслідування за фактом затримання представниками “С14” громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, якого підозрюють у сприянні бойовикам “ДНР”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE