Politerno > Україна і світ > Євросоюз закликав негайно припинити ракетні удари по Ізраїлю із Сектора Гази (Відео)

Євросоюз закликав негайно припинити ракетні удари по Ізраїлю із Сектора Гази (Відео)

  • 5 Травня, 2019
  • 1396 Переглядів
  • Comments Off

Ізраїльські сили оборони завдали серію ударів по Сектору Гази з суші і повітря, у відповідь на запуск близько 250 ракет в напрямку Ізраїлю.

Про це пише УП з посиланням на The Times of Israel.

Армія заявила, що десятки снарядів з сектора Гази були перехоплені системою ПРО “Залізний купол”. В результаті обстрілу, як повідомляється, постраждали щонайменше 3 людини.

Після цього збройні сили Ізраїлю заявили, що завдали ударів по більш ніж 100 цілям в секторі Гази, що належать руху ХАМАС.

За повідомленням військових, були атаковані кілька з’єднань ХАМАС в місті Газа, які використовувалися для навчань і виробництва зброї.

Одне з них нібито використовувалася військово-морськими силами організації. Крім того під удар потрапили кілька з’єднань Ісламського джихаду на території Сектора і ряд ракетних установок на аванпостах уздовж кордону.

В результаті загинули 2 чоловіків, які, як повідомлялося, були операторами ракетних установок.

Також, як заявляє турецьке інформаційне агентство Anadolu в результаті ізраїльських ударів постраждала будівля, в якій знаходився їхній офіс. Туреччина назвала це “злочином проти людства”.


Європейський Союз закликав негайно припинити ракетні удари по Ізраїлю з боку сектора Газа.

“Ракетний вогонь з Гази в бік Ізраїлю повинен бути негайно припинений. Терміново необхідна деескалація цієї небезпечної ситуації для забезпечення захисту життя мирних жителів. Ізраїльтяни і палестинці мають право жити в мирі, безпеці та гідності. Тільки політичне рішення може покласти край насильству”, – йдеться в заяві спікера зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич.

Нагадаємо, у січні цього року армія оборони Ізраїлю завдала ракетного удару по військовому об’єкту на території Сирії, в результаті якого було знищено російський ЗРГК “Панцир-С1”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE