Politerno > Україна і світ > Скандальні нагородження: орден для Тараненка в АП списали на помилку

Скандальні нагородження: орден для Тараненка в АП списали на помилку

  • 14 Травня, 2019
  • 1305 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко не нагороджував орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора “Дніпропетровського стрілочного заводу” Сергія Тараненка, якого НАБУ підозрює у заволодінні 93 мільйонів гривень “Укрзалізниці”.

Про це “Українській правді” повідомив керівник прес-служби Адміністрації президента Андрій Жигулін.

“Повідомлення про нагородження цієї людини – це помилка. На сайт потрапила помилкова версія указу через технічний збій і помилку представників АП”, – сказав він.

За словами Жигуліна, “документалісти з АП дали не той проект указу”.

“Це технічна помилка працівників адміністрації, які готували документ. Людини цієї у правильному указі немає”, – запевняє Жигулін.

Він також пояснив, що орден Тараненку не вручали, його, мовляв, навіть не підготували ще.

“Ні. Указ – це тільки заява про те, що орден є. це паперова робота. Потім є різні моменти для їх вручення. Фізичного ордена нема. Тільки на підставі правильного указу, який передається у відділ нагород, уже виготовляється і посвідчення, і сам орден”, – підсумував представник АП.

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент Петро Порошенко указом від 4 травня нагородив орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора “Дніпропетровського стрілочного заводу” Сергія Тараненка, якого НАБУ підозрює у заволодінні 93 мільйонів гривень “Укрзалізниці”.

9 травня Порошенко присвоїв главі СБУ Василю Грицаку звання “Герой України” та удостоїв його ордена “Золота Зірка”.

7 травня Порошенко таємно присвоїв звання генерал-полковника першому заступнику глави СБУ Павлу Демчині.

Українська громада Росії закликала президента Петра Порошенка скасувати нагородження “голови ради Об’єднання українців Росії” Василя Думи орденом “За заслуги” І ступеня.

12 травня стало відомо, що президент Петро Порошенко нагородив орденом “За заслуги” І ступеня скандального забудовника та екс-нардепа від Партії регіонів, Ігоря Лисова.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE