Politerno > Україна і світ > “Приватівський” суд дозволив Демчині не показувати декларацію

“Приватівський” суд дозволив Демчині не показувати декларацію

  • 16 Травня, 2019
  • 1222 Переглядів
  • Comments Off

Окружний адмінсуд Києва визнав законною секретність декларації першого заступника голови СБУ Павла Демчини.

Про це повідомляє суд на власному сайті.

Суд відмовив “Центру протидії корупції”, який просив визнати бездіяльність Демчини у неподанні електронних декларацій протягом 2016-2018 років та зобов’язати чиновника подати декларації за 2015-2018 роки.

“Суд ухвалив таке рішення зважаючи на те, що Павло Демчина діяв у межах чинного законодавства, зокрема, відповідно до положень порядку подання декларацій посадовими особами СБУ”, – йдеться у повідомленні.

Водночас, у ЦПК стверджують, що Демчина не підпадає під норму закону, яка дозволяє не оприлюднювати декларації окремих чиновників.

“У законі “Про запобігання корупції” написано, що спеціальний порядок обліку декларацій, по-перше, встановлюється виключно НАЗК, а не СБУ і іншими органами, а по-друге він стосується лише, грубо кажучи, секретних співробітників, оперативників… А перший заступник голови СБУ – публічна особа, оскільки є указ про його призначення, і він сам по роду своєї діяльності є публічною особою”, – пояснив “Українській правді” юрист ЦПК Олексій Бойко.

Активісти планують оскаржувати рішення суду, однак наразі вони ще не отримали повний текст із аргументацією судді.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко таємно присвоїв звання генерал-полковника скандальному першому заступнику глави СБУ Павлу Демчині.

Колегія суддів Окружного адмінсуду, яка задовольнила позов олігарха Ігоря Коломойського і скасувала рішення про націоналізацію “Приватбанку”, поскаржилася на тиск президента до Вищої ради правосуддя, Генпрокуратури та Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Порошенко втрачає владу над судами. Що означає відхід Філатова з Адміністрації президента

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE