Politerno > Україна і світ > Суд не зможе зупинити дострокові парламентські вибори – ЦВК

Суд не зможе зупинити дострокові парламентські вибори – ЦВК

  • 20 Травня, 2019
  • 3817 Переглядів
  • Comments Off

З наступного дня після оприлюднення указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити виборчий процес.

Про це розповіла секретар ЦВК Наталія Бернацька, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Згідно з нормами чинного законодавства, якщо виборчий процес почався, то жодне з рішень судів не може зупинити його. Щойно буде оприлюднено указ (указ президента про розпуск Верховної Ради) з наступного дня ми будемо вже у виборчому процесі”, – зазначила вона.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського.

Під час урочистої промови на інавгурації у парламенті президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду.

У партіях “Блок Петра Порошенка” та “Народний фронт” заявили, що нормально ставляться до рішення президента Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду і будуть готуватися до виборів.

У партії “Батьківщина” вважають, що у президента є повне право розпустити цей парламент і рішення Володимира Зеленського не є неочікуваним.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський запросив голів фракцій Верховної Ради на ранок вівторка в Адміністрацію президента на консультації з питання розпуску парламенту.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE