Politerno > Україна і світ > У Верховному Суді вже три заяви щодо незаконності розпуску Ради

У Верховному Суді вже три заяви щодо незаконності розпуску Ради

  • 25 Травня, 2019
  • 1478 Переглядів
  • Comments Off

До Верховного Суду в п’ятницю надійшла вже третя позовна заява щодо визнання незаконним указу президента Володимира Зеленського про позачергові вибори до Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба суду, заява подана фізичною особою безпосередньо до канцелярії Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду 24 травня.

“Справу зареєстровано за номером 9901/280/19. Протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви суддя постановляє ухвалу про наступні процесуальні дії”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що таким чином, у Верховний Суд подано вже три позовні заяви, якими оскаржується указ президента про розпуск Верховної Ради.

Раніше ми повідомляли, що до Верховного Суду надійшла позовна заява про визнання протиправним і недійсним Указу Президента України від 21 травня 2019 №303 / 2019 “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів”. Заяву подано фізичною особою 23 травня 2019 року.

Як відомо, фракція “Народний фронт” підписала подання до Конституційного суду щодо відповідності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів.

21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

Також президент написав звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія про скликання 22 травня позачергового засідання парламенту. Він просить його сликати для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутати провалили домовленості з Володимиром Зеленським

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE