Politerno > Україна і світ > Активісти палили фаєри біля офісу NewsOne у Києві (Відео)

Активісти палили фаєри біля офісу NewsOne у Києві (Відео)

  • 8 Липня, 2019
  • 1103 Переглядів
  • Comments Off

У Києві біля будівлі телеканалу NewsOne відбулася акція протесту проти так званого “телемосту” з російським пропагандистським телеканалом.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

За даними агентства, близько 20:00 понеділка біля будівлі телеканалу NewsOne зібралося близько 150 людей, переважно активістів партії “Національний корпус” та інших націоналістичних організацій.

На початку мітингу його учасники закидали територію телеканалу фаєрами і вибуховими пакетами

Потім з імпровізованої трибуни почали виступати активісти. Вони покладають відповідальність за те, що в Україні працюють проросійські ЗМІ, на президента і Верховну Раду.

Також учасники мітингу вимагають притягнути до кримінальної відповідальності голову політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука.

Крім того, активісти закликають українців прийти у вівторок, 9 липня, на 10:00 до будівлі Нацради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою відібрати ліцензію у телеканалу NewsOne.

Наразі територія телеканалу оточена співробітниками поліції і Національної гвардії – всього близько 200 правоохоронців. Також на прилеглих вулицях розміщені автобуси і автозаки правоохоронців.

Співробітники поліції не вдаються до будь-яких дій щодо мітингувальників. На місці присутній начальник поліції Києва Андрій Крищенко.


Нагадаємо, 7 липня ведучий програми “Вести недели” на російському пропагандистському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту “Треба поговорити”, який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Редакція каналу стверджує, що народам України й Росії потрібен телеміст для відновлення миру.

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко вважає, що телеміст між російським та українським телеканалами – це інформаційна атака, складова гібридної війни проти нашої держави. «Говорити треба» тоді, коли не будуть гинути люди, коли будуть виведені війська, коли буде відновлений кордон під контролем України.

Вона нагадала, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення досі повністю контролюється Порошенком.

8 липня телеканал NewsOne скасовував так званий телемарафон “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Рада національної безпеки і оборони провела нараду з питань інформаційної безпеки, на якій роздала відповідні доручення силовим відомствам.

Читайте також: NewsOne не потрапив під санкції через домовленості Порошенка з Медведчуком – Лещенко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE