Politerno > Україна і світ > Демократам бракує восьми голосів для погодження процедури імпічменту Трампа – CNN

Демократам бракує восьми голосів для погодження процедури імпічменту Трампа – CNN

  • 26 Вересня, 2019
  • 855 Переглядів
  • 0

У Палаті представників Конгресу США прихильники імпічменту президента США Дональда Трампа зібрали 210 голосів з необхідних 218 для затвердження процедури.

Про це повідомляє 26 вересня DT.UA з посиланням на американський телеканал CNN.

Відповідно до законодавства США, для затвердження процедури потрібно 218 голосів законодавців Палати представників, яку контролюють демократи. Якщо вони будуть набрані, тільки в цьому випадку з’явиться можливість передати процедуру імпічменту на розгляд Сенату – однак і там потрібно зібрати не менше двох третин голосів, щоб відправити президента США Дональда Трампа у відставку.

При цьому Сенат США контролюється Республіканською партією – прихильниками президента.

Нагадаємо, зміст розмови президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, розшифровку якої оприлюднив Білий дім, переконав демократів у необхідності процедури імпічменту.

Однак республіканці, навпаки, перестали коливатися і почали підтримувати Трампа – зокрема, деякі сенатори заявили, що не бачать жодних підстав для імпічменту, а дехто з конгресменів-республіканців запропонував ініціатору імпічменту, спікеру Палати представників Ненсі Пелосі “вибачитися перед нацією”.

Минулого тижня пресі стало відомо про розслідування, яке ведеться за скаргою неназваного держслужбовця проти Дональда Трампа: президента підозрюють у просуванні власних політичних інтересів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

ЗМІ стверджують, що Трамп нібито вимагав від українського колеги розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера. За припущеннями медіа, лідер США також міг шантажувати Зеленського.

Згодом стало відомо, що президент США Дональд Трамп згадував екс-віце-президента Джо Байдена в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у липні.

Володимир Зеленський у Нью-Йорку розповів представникам української діаспори про свої плани з відновлення територіальної цілісності України. 

Президент США Дональд Трамп заявив по прибутті на Генасамблею ООН, що гальмуватиме фінансову допомогу Україні, доки Європа не почне вкладати в нашу країну більше.

Екс-нардеп і журналіст Сергій Лещенко готовий свідчити у Конгресі США щодо спроби адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані втрутитися в українську політику і втягнути нову владу у вибори президента США.

Президент Володимир Зеленський заявив, що його розмова із президентом Дональдом Трампом є “приватною і конфіденційною”.

Також ми повідомляли про те, що Володимир Зеленський разом з дружиною 24 вересня поспілкувався з президентом США Дональдом Трампом та його дружиною Меланією.

Під час спілкування з журналістами президент Володимир Зеленський заперечив тиск на нього президента США Дональда Трампа з метою розслідування дій сім’ї Байдена в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE