Politerno > Україна і світ > Добре або дуже добре до Зеленського ставляться 19% жителів ОРДЛО

Добре або дуже добре до Зеленського ставляться 19% жителів ОРДЛО

  • 10 Листопада, 2019
  • 845 Переглядів
  • 0

Дуже добре або добре ставляться до президента України Володимира Зеленського 19% мешканців окупованого Донбасу (1,9 і 17,2%  відповідно), швидше погано або дуже погано – 78,9% (49,6 і 29,3%).

Результати кількісного дослідження громадської думки на окупованих територіях, проведене з 7 по 31 жовтня компанією  “Нью імідж маркетинг груп” та оприлюднене у “Дзеркалі тижня“. 

Показники Зеленського збігаються з оцінкою ставлення до президента-втікача Віктора Януковича, який отримав від співвітчизників підтримку на рівні 19%, не підтримують його 80% опитаних. 

Загальний показник тих, хто “дуже хорошої думки” про Зеленського – 1,9% (серед тих, хто дивиться українське ТБ – 3,3%; серед тих, хто не дивиться – 1,3%).

“Швидше хорошої думки” – 17,2% (18,6 і 16,8% відповідно). “Швидше поганої думки” – 49,6% (54,3 і 47,8% відповідно). “Дуже поганої думки” про Зеленського – 29,3% опитаних (23,2 і 31,8% відповідно).

Про ставлення до Зеленського за останні місяці, яке “сильно поліпшилося – він робить більше, ніж обіцяв”, заявили 2,7%; “трохи поліпшилося” – 7,9%; “не змінилося” – 44,8%; “погіршилося – його дії викликають побоювання” — 22,9%.

Розчарував Зеленський, через що ставлення до нього “значно погіршилося” 20,5% опитаних. Спостерігаючи за діями Зеленського останніми місяцями, 11% відчули оптимізм, 43% – песимізм. 

Те, що Зеленському вдасться поліпшити соціально-економічні умови, вважають “дуже ймовірним” 1,4% опитаних. 13,3% “припускають таку ймовірність”, а 85% вважають “малоймовірним” і “дуже малоймовірним” підвищення соціально-економічного рівня президентом.

Що Зеленський принесе мир у регіон, вважають “дуже ймовірним” лише 1,7% респондентів. 12,5% думають, що це “ймовірно”. Не пов’язують із Зеленським сподівань на мир у регіоні 59%, 26,5% категорично відмовляють українському президентові в цій потенції.

У здатність Зеленського успішно провести переговори з Росією вірять 2,4 і 12,4% опитаних (“дуже ймовірно” і “швидше ймовірно” відповідно). 61,3% у цьому сильно сумніваються, 23,8% вважають успіх у переговорах з Путіним “дуже малоймовірним”.

23% опитаних вважають “дуже ймовірним”, що “обіцянки Володимира Зеленського в питаннях миру та переговорів з РФ розходяться з реальними діями”. 48,6% вважають каверзу “швидше ймовірною”. У щирість президента майже повірили 17,9%, а абсолютно повірили 10%. 

У свою чергу, Олександр Корнієнко, який очолив партію президента Володимира Зеленського “Слуга народу”, заявив про те, що зараз не зрозуміла обґрунтованість інформації, яка отримана в результаті опитування жителів окупованої бойовиками підтримуваними Росією озброєними угрупуваннями “ЛДНР” території Донбасу, який напередодні опублікувало DT.UA

Корнієнко вважає, що показані там тенденції потрібно мати на увазі при напрацюванні рішень.

“Будь-яка інформація впливає, але ми поки не розуміємо її обґрунтованість, скажімо так, бо агентство, яке це проводило, не є топовим соціологічним агентством”, – сказав Корнієнко в неділю.

В ході дослідження було опитано 1606 респондентів, 800 –  у непідконтрольній частині Луганської, 806 – у непідконтрольній частині Донецької областей.

Для розрахунків вибірки було використано офіційні статистичні дані 2014 р., скориговані з урахуванням наявних демографічних даних ВПО, які залишили непідконтрольні території. Інтерв’ю face-to-face проводилися в домогосподарствах респондентів за структурованою анкетою.

Погрішність результатів не перевищує 3,2%. 

Нагадаємо, за результатами кількісного дослідження громадської думки на окупованих територіях, проведеного з 7 по 31 жовтня компанією  “Нью імідж маркетинг груп” та оприлюдненого у “Дзеркалі тижня“, більша частина жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей назвали себе громадянами України

Читайте також: Дадуть гроші нардепам на округи, але заморозять субсидії і соцвиплати. Як переписали бюджет до другого читання

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE