Politerno > Україна і світ > Колишньому керівнику “Укроборонпрому” повідомили про підозру

Колишньому керівнику “Укроборонпрому” повідомили про підозру

  • 12 Листопада, 2019
  • 1004 Переглядів
  • 0

Екс-гендиректору “Укроборонпрому” Павлу Букіну повідомили про підозру у недекларуванні статків.

У повідомленні пресслужби Національного антикорупційного бюро зазначається:

“Слідство встановило, що ексгенеральний директор не задекларував у 2016 році доходи, нерухоме майно (дві квартири вартістю понад 3 млн грн) та автомобілі (Range Rover) вартістю 10 млн грн, яке є власністю цивільної дружини останнього”.

Правоохоронці ведуть розслідування наведених фактів з серпня 2019 року.

12 листопада 2019 року детективи НАБУ за погодженням із прокурорами САП повідомили колишньому гендиректору ДК “Укроборонпром” про підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-1 ККУ).

З липня 2014 року по лютий 2018 року держконцерн очолював Роман Романов.

Водночас, за словами співрозмовника “УП”, йдеться про Павла Букіна, який очолив “Укроборонпром” у 2018 році. До того Букін очолював “Укрспецекспорт”.  “Укрспецекспорт” – держкомпанія, яка має монопольне право здійснювати експорт та імпорт продукції, послуг військового і подвійного призначення.

У 2018 році стало відомо, що СБУ проводить досудове розслідування щодо сплати державним підприємством “Спецтехноекспорт” 198 мільйонів гривень на рахунок фіктивній фірмі.

“Спецтехноекспорт” є дочірнім для державної компанії “Укрспецекспорт”, яку протягом 2015-18 років очолював Букін.

Раніше ми повідомляли, що гендиректор ДК “Укроборонпром” Павло Букін за кілька тижнів до свого звільнення затвердив новий статут ДК “Укрспецекспорт”, згідно з яким позбавив концерн контролю над компанією.

Згодом новопризначений гендиректор ДК “Укроборонпром” Айварас Абромавічус доручив провести службове розслідування за фактом підписання ексгендиректором Павлом Букіним наказу про зміну статуту ДК “Укрспецекспорт”.

Читайте також: Суд заарештував генерал-майора з Міноборони у справі бракованих бронежилетів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE