Politerno > Україна і світ > Рябошапка звільнив прокурора, який порушував справу проти оточення Порошенка і Burasma

Рябошапка звільнив прокурора, який порушував справу проти оточення Порошенка і Burasma

  • 27 Листопада, 2019
  • 1238 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив з органів прокуратури скандального прокурора Костянтина Кулика.

Про це повідомив УП поінформований співрозмовник.

Наказ про звільнення Кулика генпрокурор підписав 22 листопада.

У своєму Telegram-каналі екснардеп Сергій Лещенко заявив, що за збереження Кулика в ГПУ боровся до останнього олігарх Ігор Коломойський, якому Кулик надав безліч послуг.

Прокурор Костянтин Кулик не з’явився на іспит щодо знання законодавства для роботи в Офісі генерального прокурора.

15 листопада Рябошапка повідомив, що з 1 січня “відомий на весь світ” прокурор Кулик не працюватиме у ГПУ через те, що не пройшов переатестацію.

На початку листопада стало відомо, що Кулик незаконно побудував додатковий поверх на кількасот квадратних метрів в елітному житловому комплексі Diplomat Hall у Києві. Будівництво відбувалося під під час розслідування його незаконного збагачення.

2 грудня комісія КМДА має вирішити питання щодо надбудови Кулика у Diplomat Hall.

Наприкінці березня заступник голови департаменту міжнародно-правової співпраці ГПУ Костянтин Кулик висунув підозри представникам оточення президента Петра Порошенка. У ГПУ заперечили це й викликали його на допит. Але карати Кулика не стали.

Тодішній президент Петро Порошенко заявляв, що Кулик “отримав наказ” від олігарха Ігоря Коломойського звинуватити його у втручанні у “справу Курченка”.

У квітні вже сама Генпрокуратура викликала для вручення підозр і допиту екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова та екс-очільницю Нацбанка Валерію Гонтареву.

Але Борис Ложкін, Олексій Філатов та Валерія Гонтарева заявили, що не мають наміру реагувати на повістки про виклик на допит у Генпрокуратуру.

Згодом Кулик повідомив, що президент Петро Порошенко, представники його адміністрації, нардепи БПП та керівництво ГПУ втручалися у розслідування справи стосовно Сергія Курченка та його спільників, бо там фігурує оточення президента.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE