Politerno > Україна і світ > “Було розтоптане правосуддя та Революція Гідності”: акцію проти обміну ексберкутівців під СІЗО згорнули

“Було розтоптане правосуддя та Революція Гідності”: акцію проти обміну ексберкутівців під СІЗО згорнули

  • 29 Грудня, 2019
  • 927 Переглядів
  • 0

Активісти, які протестували проти обміну звільнених у суботу під особисте зобов’язання ексберкутівців, завершують пікет під Лук’янівським СІЗО, що тривав з вечора суботи.

Про це повідомив співкоординатор “Руху опору капітуляції” Олександр Іванов у коментарі “Громадському“.

“Цю інформацію я прочитав щойно, що “Беркут” обміняли. Що можу сказати? Сьогодні було розтоптане правосуддя та Революція Гідності. Жодних шансів тепер покарати вбивць Небесних сотні, з’ясувати правду — немає. Я думаю, акція буде закінчуватися, оскільки мета її, на жаль, не була досягнута”, — сказав Іванов.

Також біля СІЗО була присутня народна депутатка від “Європейської Солідарності” Вікторія Сюмар. Її пустили в будівлю і повідомили, що “незаконно утримуваних” осіб наразі у будівлі немає.

У неділю адвокат Ігор Варфоломєєв повідомив, що п’ятеро ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, приїхали на КПВВ Майорське на Донеччину для участі в обміні утримуваними особами.

Із 27 грудня Київський апеляційний суд розглядав апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.

В ході засідання прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.

Згодом, Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на особисте зобов’язання п’яти обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям, які перебувають у списках на обмін.

Перед цим прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році.

Олег Янішевський, Сергій Зінченко та Павло Аброськін до цього перебували під вартою, а Сергій Тамтура й Олександр Маринченко – під нічним та цілодобовим домашнім арештом. 

Після цього група активістів заблокувала виїзди з Лук’янівського СІЗО, щоб не дозволити вивезти трьох ексберкутівців для участі в обміні. Станом на ранок неділі вони залишалися біля СІЗО, не маючи інформації, чи вивезли колишніх беркутівців.

У неділю на КПВВ “Майорське” проходить обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО. 

Розслідувачі Слідство.Інфо встановили, що судді Київського апеляційного суду, які 28 грудня звільнили з-під варти ексберкутівців, раніше ухвалювали рішення в інтересах режиму втікача Віктора Януковича під час Революції Гідності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE