Politerno > Україна і світ > У Києві відбувається масштабна акція протесту, перекрито рух в центрі (Відео – Фото)

У Києві відбувається масштабна акція протесту, перекрито рух в центрі (Відео – Фото)

  • 29 Травня, 2020
  • 921 Переглядів
  • 0

У Києві біля будинку КМДА інвестори трьох житлових комплексів, будівництво яких зупинилося ще в 2018 році, влаштували акцію протесту.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Учасники акції, які пікетують будівлю Київської міської державної адміністрації, перекрили рух на вулиці Хрещатик. Інвестори вимагають від органів влади відповіді, чому зупинено будівництво житлових комплексів “Еврика”, “Патріотики”, “Патріотики на озерах”.

На це відрегував мер міста Віталій Кличко. Він сьогодні на онлайн-брифінгу закликав правоохоронців перевірити недобросовісного забудовника, через якого заморозилось будівництво одного з жилових комплексів в Києві.

“Сьогодні інвестори забудовника “Аркада-Будівництво” пікетують банк “Аркада”, Офіс президента, Кабмін і зараз прийшли під КМДА. Люди вимагають аби забудовник виконав свої зобовязання”, – заявив Кличко.

Мер столиці наголосив, що останні роки в Києві багато скандалів навколо обєктів незавершеного житлового будівництва, якого забудовники зводили з залученням коштів фізичних та юридичних осіб.

“До міської влади останнім часом надходять численні скарги людей, які інвестували кошти в будівництво житла та досі не можуть його отримати… Я звертаюсь до правоохоронних органів дати оцінку діям недобросовісного забудовника”, – заявив Кличко.

За його словами, забудовник не виконав зобовязань перед громадськістю, не скоригував бюджет забудови ЖКХ “Патріотика на озерах”, не представив його на обговорення містобудівної ради.

“А це було основною умовою для продовження будівництва”, – підкреслив Кличко.

Як відомо, у 2018 році на Осокорках у Києві на акції проти забудови сталися бійки з поліцією. Це сталось на території екопарку на Осокорках, де намагалися побудувати житловий комплекс “Патриотика на озерах”. Учасники акції називали це будівництво незаконним.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила експрезиденту “Укрбуду” Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді варти з альтернативою застави у 100 млн грн.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE