Politerno > Україна і світ > Громадськість закликає Степанова не призначати головою НСЗУ фігуранта корупційних справ

Громадськість закликає Степанова не призначати головою НСЗУ фігуранта корупційних справ

  • 2 Червня, 2020
  • 690 Переглядів
  • 0

Костянтин Яриніч

Ряд громадських організацій закликали Міністра охорони здоров’я Максима Степанова провести 2 червня відкриті співбесіди з кандидатами на посаду голови Національної служби здоров’я та не призначати на посаду фігурантів антикорупційних розслідувань.

Відповідну інформацію оприлюднив Центр протидії корупції.

“Враховуючи критичну важливість посади, яка відкриває шлях до розпоряджень мільярдами бюджетних коштів, громадські організації закликають Степанова провести відкриті співбесіди із прямою трансляцією та не призначати (Костянтина – ред.) Яриніча на вказану посаду”, – пишуть активісти.

Заяву підписали ГО “Центр протидії корупції”, Експертна організація StateWatch, БО “100% Життя”, БО “Пацієнти України”.

Відзначається, що до проведення співбесід не допускаються представники ЗМІ, благодійних фондів та громадських об’єднань.

Слід зазначити, що під час брифінгу 2 червня Степанов заявив, що проведе у вівторок співбесіди з кандидатами на посаду.

За його словами, станом на 8 ранку 2 червня участь у співбесіді підтвердили 9 людей, відмовилися 3 людини, звернулися з проханням щодо зміни часу співбесіди 4 людини, а одна людина не відповіла. 

Головним кандидатом на посаду називають нардепа 8 скликання від Блоку Петра Порошенка, в.о. гендиректора Кіровоградського обласного онкоцентру Костянтина Яриніча. 

Вказується, що Яриніч активно критикував НСЗУ і підтримував міністра Максима Степанова. З НСЗУ в Яриніча уже були проблеми, коли наприкінці квітня пацієнт поскаржився на його онкоцентр. 

Конкурс на голову НСЗУ провели ще в січні. Фіналістами стали топ-менеджери НСЗУ, але колишні очільники МОЗ Зоряна Скалецька та Ілля Ємець — не провели співбесіди з фіналістами і не призначити голову. 

Так, рішення визначити керівника НСЗУ перейшло до Степанова, який без пояснень відхилив усіх кандидатів.

Організації вважають, що після гучного скандалу із намаганням призначити людину без конкурсу, Степанов має намір проводити кулуарні співбесіди з кандидатами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE