Politerno > Україна і світ > “Досі немає кращого міністра”: Зеленський каже, що Аваков має довести справу Шеремета до кінця

“Досі немає кращого міністра”: Зеленський каже, що Аваков має довести справу Шеремета до кінця

  • 6 Червня, 2020
  • 1105 Переглядів
  • 0

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен довести до кінця справу про вбивство Павла Шеремета.

Про це президент Володимир Зеленський сказав під час спілкування з журналістами у резиденції “Залісся” в суботу, передає кореспондент УП.

“Я вважаю, що він повинен закінчити справу Шеремета. …Для суспільства він стейкхолдер цієї ситуації, він повинен її довести до кінця”, – зазначив глава держави.

Разом з тим, Зеленський вважає, що кращого за Авакова міністра внутрішніх справ досі немає.

“Досі немає кращого міністра, так і є. Я вважаю, що він дійсно потужний міністр. Я розумію, через що страйк (проти Авакова – ред.). Я відверто відповідав на це питання, що якщо людина взялася за якусь реально сенсаційну гучну справу, вона повинна її довести і наполовину її не кидати.

Якраз як я боявся через звільнення Рябошапки (ексгенпрокурора Руслана Рябошапки – ред.), щоб у нас не сталося питань зі справою Гандзюк. Вона продовжується, я думаю, що її доведуть до кінця, і замовників буде посаджено за грати. Така сама ситуація з Арсеном Борисовичем”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, з самого ранку 5 травня під стінами Верховної Ради розпочався мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, згодом активісти фаєрами підпалили “міліцейський бобік”.

У цей день міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звітував перед народними депутатами щодо події в Кагарлику Київської області. Арсен Аваков зірвався на депутатку “Голосу” Інну Совсун, яка попросила міністра публічно вибачитися перед батьками 5-річного Кирила Тлявова, за вбивство якого засудили поліцейських. Також міністр внутрішніх справ стверджує, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета “зібрано дуже багато матеріалів” і “проведена значна робота”. Він назвав себе патріотом до “мозга костєй”.

Під час виступу у ВР глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС провело слідчий експеримент, який доводить невинуватість засудженого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа, а перестрілка в Броварах стала наслідком непрозорості і корупції в сфері держконтролю за видачею дозволів на транспортні перевезення в Київській області.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія після засідання Верховної Ради сказав журналістам, що давати оцінку роботі керівника МВС Арсена Авакова не можна за кількістю людей, які вийшли на мітинг проти нього, або за кількістю мітингів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE