Politerno > Україна і світ > Джуліані розповів про розкрадання допомоги США Україні – “пташенята Сороса” подають у суд

Джуліані розповів про розкрадання допомоги США Україні – “пташенята Сороса” подають у суд

  • 17 Липня, 2020
  • 1420 Переглядів
  • 0

Особистий адвокат і радник президента США Рудольф Джуліані оприлюднив нові дані про розкрадання мільйонів доларів американської допомоги Україні.

Про це пише “OBOZREVATEL“.

Йдеться про нібито зникнення $5,3 млрд, виділених іще за часів адміністрації Барака Обами

Адвокат американського лідера записав відео, де розповів про факти розкрадання і причетних до цього осіб

Джуліані озвучив дані народного депутата Андрія Деркача про нібито причетність до розкрадання засновників Центру протидії корупції

За його інформацією, частина коштів проводилася через благодійну організацію “Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ”.

У свою чергу, фахівчиня департаменту комунікацій благодійної організації “100% Життя” (раніше “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”) Христина Рівера в коментарі виданню повідомила, що організація подасть в американський суд на юриста і радника президента США Дональда Трампа – Руді Джуліані.

Вона розповіла, що в Україні вони вже подали до суду на народного депутата Андрія Деркача і тепер шукають партнерів у США для позову до Руді Джуліані.

“На Деркача ми вже подали в суд в Україні, а що стосується Джуліані, то в Америці все не так швидко. Зараз ми шукаємо партнерів – американські юридичні фірми, які за це візьмуться”, – розповіла Рівера.

В організації вважають неправдивими звинувачення адвоката Трампа про можливе розкрадання $133 млн, виділених Сполученими Штатами для хворих на СНІД в Україні.

Нагадаємо, 10 липня 2020 р. Джуліані оприлюднив відео, в якому розповів про розкрадання американської допомоги. Кошти нібито проводилися через благодійну організацію “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”, а займалися цим, згідно з даними Андрія Деркача, засновники Центру протидії корупції (ЦПК) – Дмитро Шерембей та його колега Віталій Шабунін. Шерембей зараз є головою БО “100% Життя”.

Віталій Шабунін (ліворуч) і Дмитро Шерембей (праворуч). Фото “Укррудпром”

Джуліані на відео продемонстрував документ Рахункової палати України від 2017 року англійською мовою, який йому нібито передав народний депутат Андрій Деркач.

Документ Рахункової палати України від 2017 року. YouTube-канал Rudy W. Giuliani

“Рахункова палата в Україні виявила передбачуване зловживання коштами США в розмірі $5,3 млрд під час адміністрації Обами, тоді як Джо Байден був “навідником”. Посольство Обами закликало українську поліцію не проводити розслідування”, – стверджує адвокат Трампа.

Відзначимо, що в цілому мова йде про більш ніж $5 млрд, які нібито “освоїли” під крилом колишньої пані посла США Марі Йованович. Як відомо, адвокат президента США іще в грудні 2019 року в своєму Twitter заявив, що Трамп вимагає розслідування нецільового використання цих грошей.

19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

У Порошенка “плівки” назвали спробою вплинути на ставлення США до України, а сам Порошенко назвав аудіофайли фейком і звинуватив в організації провокації Ігоря Коломойського, Офіс президента і Росію.

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк зобов’язав Офіс генерального прокурора розпочати справу щодо втручання колишнього віце-президента США Джо Байдена у діяльність ексгенпрокурора України Віктора Шокіна.

Державне бюро розслідувань відкрило првадження через прослуховування розмови експрезидента Петра Порошенка з ексвіцепрезидентом США Джозефом Байденом.

А президент Володимир Зеленський заявив, що покарання для його попередників, зокрема, Петра Порошенка, ще попереду.

У штабі Байдена плівки, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою “діркою від бублика”, а в Трампа кажуть, що це лише “вершина айсберга”.

Безпековий комітет Сенату США, який контролюють республіканці, направить повістку в рамках розслідування щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера Байдена, згідно якої він повинен надати документи, що стосуються роботи в українській енергетичній компанії Burisma.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE