Politerno > Тернопільщина > “Хліба та видовищ”. Для чого Сергій Надал наражає тернополян на небезпеку

“Хліба та видовищ”. Для чого Сергій Надал наражає тернополян на небезпеку

  • 29 Серпня, 2020
  • 13837 Переглядів
  • 0

Станом на 29 серпня у Тернополі продовжують фіксувати рекордні показники захворюваності на коронавірус.  За попередню добу у Тернопільській області виявлено 225 нових випадків інфікування COVID-19, 48 людей одужали, 2 – померли. Керівники тернопільських лікарень №1 та №3 повідомляють, що в цих закладах ліжка заповнені. А тим часом міська влада продовжує з розмахом святкувати 480-ту річницю Тернополя без жодних обмежень, навіть тих, яких потребує приналежність до помаранчевої епідемічної зони.

В ці дні Тернопіль відзначає своє 480-те день народження. Влада міста опублікувала план заходів на три дні святкування. Жодних обмежень у зв’язку з віднесенням Файного міста спочатку до червоної, а згодом до помаранчевої зон, чиновники не передбачили.

Слід нагадати, що на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 27 серпня, затверджено рішення про встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.  Помаранчевий рівень, до якого віднесли Тернопіль, встановлюється для населених пунктів при завантаженні ліжок на понад 50%. Обмеження:

діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів

діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час

планові госпіталізації в лікарнях

спортзали, фітнес-центри, заклади культури

прийом нових змін в дитячі табори

обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 кв. м. та не більше 100 людей

обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.

Бережанський район, а також міста Бережани та Чортків Тернопільської області – віднесли до червоної зони. Загалом, на Тернопільщині не залишилося жодного міста, яке б перебувало у зеленій зоні.

Але все вищезазначене не вплинуло на рішення міського голови Тернополя Сергія Надала при затвердженні плану заходів щодо святкування Дня міста. Масові дійства відбуваються у різних локаціях і про безпеку ніхто не дбає.

Скажімо, фестиваль повітряних куль, який розпочався 28 серпня о 18:00 на Театральному майдані, зібрав до тисячі тернополян.

Фото з сайту “20 хвилин”

Біля набережної Тернопільського ставу облаштували сцену, де відбувалися святкові заходи до пізнього вечора. Незважаючи на карантин, на концерт у парку Шевченка над вечір зібралися тисячі городян.

Це лише початок дійства у парку Шевченка
Фото з сайту “20 хвилин”

Те саме відбувалося у різних локаціях міста протягом усього дня. Про жодні обмеження щодо однієї людини на 20 кв. м. та не більше 100 людей – ніхто й не згадує. Навіть банального застереження щодо правил безпеки міська влада не зробила, поклавшись на «удачу».  

Робимо висновок: напередодні виборів, задля власного піару, мер Тернополя Сергій Надал свідомо наражає громаду міста на небезпеку. Діє він зухвало і цинічно, за відомою формулою, описаною ще римським поетом-сатириком Ювеналом: «народ потребує хліба та видовищ».

Раніше ми писали у статті «Чому Сергій Надал не Анатолій Бондаренко», що для того, щоб виступити проти центральної влади, як свого часу це зробив мер Черкас Анатолій Бондаренко, потрібно мати сміливість і незаплямовану репутацію. Тернопільський міський голова на той час виконував усі постанови уряду, відмовляв малому бізнесу у карантинних «поблажках» і у ручному режимі впроваджував встановлені обмеження. Тоді ми писали, що така ситуація була вигідною для Сергія Надала і він залюбки грав роль слухняного мера.

Напередодні місцевих виборів ситуація різко змінилася. Якщо весною очільник Тернополя «не ризикував здоров’ям людей», то за три місяця до мега-важливих для нього виборів таки вирішив стати Бондаренком-2. Навіть з ризиком для себе – адже у політичних колах Тернополя добре відомо, що на полицях прокуратури і поліції припадають порохами не одна кримінальна справа щодо діяльності Тернопільської міської ради і безпосередньо її керівника. З іншої сторони Сергій Надал чітко розуміє, що напередодні виборів легко усе видасть за політичне переслідування за моделлю Петра Порошенка.

Тож міський голова вирішив піти ва-банк і побудувати виборчу кампанію на хвилі боротьби з «дискримінаційним» рішенням уряду і «в інтересах тернополян».

І от, коли настав час святкувати День Тернополя, обрана стратегія спрацювала – карантину по суті немає, цього домігся Сергій Надал і тепер містяни можуть отримати свою порцію «хліба і видовищ». І звичайно ж пересічний тернополянин клюне на цю наживку. Про безпеку людей, яка є найвищою цінністю у Європі, у нас ніхто не думає – ні влада, ні самі люди, які звикли, у прямому сенсі, виживати своїми силами. То чому б цим не скористатися задля завітної мрії всістися в мерське крісло третій раз поспіль?

Редактор Politerno Андрій Щесняк



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE