Politerno > Україна і світ > КС скасував збори суддів і розгляне питання ринку землі

КС скасував збори суддів і розгляне питання ринку землі

  • 2 Листопада, 2020
  • 609 Переглядів
  • 0

Конституційний суд скасував заплановані на 2 листопада збори суддів і планує розглянути питання щодо впровадження ринку землі.

“Об 11 годині сьогодні були скасовані збори суддів і було з порушенням усіх процедур змінено порядок денний роботи КС: о 12 годині почнеться пленарне засідання Великої палати КС, буде продовжено розгляд справи за конституційним поданням 46 нардепів щодо офіційного тлумачення першого речення частини першої статті 13 частини першої статті 14 Конституції. Це що стосується тлумачення по землі.

Мені видається, що мабуть є час, щоб ми спинилися в прийнятті неконституційних і незаконних рішень і почали шукати вихід із цієї ситуації. Це зобов’язує в тому числі і нас, Верховну Раду, я вношу таку пропозицію, щоб більш уважно підійти і доукомплектувати наші вакансії в КС”, – повідомив перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук на засіданні Погоджувальної ради.

На офіційному сайті КС розміщено оголошення, що збори суддів Конституційного суду України перенесено.

В порядку денному – закрите засідання справи про офіційне тлумачення положень Конституції щодо права власності на землю.

Нагадаємо, народні депутати від фракції ВО “Батьківщина” та члени депутатської групи “За майбутнє” оскаржують в Конституційному суді закон “Про обіг земель сільськогосподарського призначення”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE