Politerno > Україна і світ > Алієв заявив про взяття важливого міста Шуша – Вірменія спростувала заяву. ВІДЕО

Алієв заявив про взяття важливого міста Шуша – Вірменія спростувала заяву. ВІДЕО

  • 8 Листопада, 2020
  • 586 Переглядів
  • 0

У неділю, 8 листопада, під час звернення до нації президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про те, що збройні сили країни взяли під контроль місто Шуша в Нагірному Карабасі, однак згодом представник міноборони Віременії спростував цю заяву.

Про це повідомило азербайджанське інформагентство Report.

Шуша – стратегічно важливе місто, воно по суті є передмістям Степанакерта. Журналіст Андрій Цаплієнко пояснює, що через Шушу проходить ключова дорога Степанакерт-Шуша-Лачин, єдина на сьогодні транспортна артерія, через яку вірменська армія та військова техніка потрапляли на територію Нагірного Карабаху.

За словами Цаплієнка, з узяттям Шуші повний контроль Азербайджана над Нагірним Карабахом – справа кількох тижнів.

Повний список населених пунктів Нагірного Карабаху, контроль над якими вже встановив Азербайджан, опублікований на сайті військового відомства країни.

“Переможна азербайджанська армія звільнила місто Шушу від окупації. Шуша – наш! Карабах – наш! У зв’язку з цим, я від щирого серця вітаю весь азербайджанський народ! Від щирого серця вітаю всіх шушинців!”, – заявив Ільхам Алієв.

У свою чергу, офіційний представник міністерства оборони Вірменії Арцруні Ованнісян спростував заяву президента Азербайджану Ільхама Алієва про перехід міста Шуша в Нагірному Карабасі під контроль азербайджанської армії.

“Бої у Шуши тривають, чекайте і вірте нашій армії”, – зазначив Ованнісян.

При цьому прессекретарка міністра оборони Вірменії Шушан Степанян розповіла, що запеклі бої в ніч на неділю розгорнулися в районі Шуши та у південно-східному секторі Нагірного Карабаху. За її словами, було знищено 4 танка, 20 бронетранспортерів, 11 автомобілів і 2 БПЛА Азербайджану.

Азербайджанські ЗМІ вдень ​​8 листопада опублікували відео боїв за місто Шуша.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE