Politerno > Україна і світ > Після викривального допису і дзвінка Єрмака, Уманський перестав спілкуватися з журналістами

Після викривального допису і дзвінка Єрмака, Уманський перестав спілкуватися з журналістами

  • 19 Листопада, 2020
  • 760 Переглядів
  • 0

Ексміністр фінансів Ігор Уманський, який 12 листопада написав заяву про звільнення з посади радника глави Офісу президента, пізніше публічно заявив про розкрадання грошей з так званого “ковідного фонду”.

При цьому, радник Єрмака підкреслив, що крадуть на флагманському для президента проекті – так званому “Великому будівництві”.

Не секрет, що гроші на будівництво доріг було виділено в тому числі з “ковідного фонду”, і це в той час, коли медична галузь страждає через брак кисню і апаратури для порятунку хворих COVID-19 і не тільки.

 

Уже після того, як Уманський подав заяву про звільнення, він публічно повідомив, що будівництвом доріг в рамках “Великого будівництва” займаються шість фірм, які в основному передають свої проекти субпідрядником з дисконтом в 30-40%. “Якщо скласти ці дисконти, то виходить 36 млрд гривень!”, – написав екс-міністр в своєму Facebook.

В інтерв’ю виданню “Страна” Уманський підкреслив, що до цієї схеми можуть бути причетні люди з Офісу президента і він говорив про це главі ОП Андрію Єрмаку півтора місяці тому і той обіцяв влаштувати Уманському зустріч з Володимиром Зеленським. За півтора місяці процес в цьому напрямку не зрушився. 

У четврег ввечері Уманський опублікував пост, що йому дзвонив Андрій Єрмак і на його особисте прохання він не буде спілкуватися зі ЗМІ, а після одужання глави ОП вони домовилися зустрітися.

В інтерв’ю виданню “Гордон” , записаному в четвер вдень, Ігор Уманський зазначив, що Єрмак дізнався про його звільнення з Facebook.

“Він подзвонив. Висловив претензії, чому, (мовляв), ти мені про це не сказав. Я відповів: “Послухай, я попереджав півтора місяці тому”. – “Давай так: я зараз на карантині, на лікуванні, закінчу лікування, вийду (з лікарні) – і ми з тобою поспілкуємося”. Я відповів: “Добре, поспілкуємося”. На цьому розмова закінчилася. Поки він ще хворіє”, – сказав Уманський.

Захворюваність COVID-19 в країні зростає з кожним днем. При цьому пацієнти і лікарі скаржаться на неготовність медичної системи. Зокрема, медустанови заповнені хворими під зав’язку, а для їх порятунку не вистачає кисню. Медичний персонал також хворіє і часто звільняється з-за низьких зарплат і великого навантаження. Втім, більшу частину “ковідного фонду” витратили на дороги, а не на медицину. На це звернув увагу і сам Ігор Уманський.

Нагадаємо, ексміністр фінансів Ігор Уманський заявив, що пішов з посади радника глави ОПУ Андрія Єрмака через неможливість побороти корупцію на митниці і в податковій.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE