Politerno > Україна і світ > Ситник має піти з посади голови НАБУ – заступник Єрмака

Ситник має піти з посади голови НАБУ – заступник Єрмака

  • 28 Листопада, 2020
  • 758 Переглядів
  • 0

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров упевнений, що директор НАБУ Артем Ситник “не має морального права” очолювати відомство і має піти.

Про це йдеться у коментарі Татарова виданню “Закон і Бізнес”.

Як відомо, 19 листопада президент Володимир Зеленський запевняв з послів G7, що гарантує збереження посади директора Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Кабінет Міністрів під час засідання 26 листопада схвалив проект “перехідного” закону, яким пропонується дозволити Артему Ситнику виконувати обов’язки директора Національного антикорупційного бюро України до призначення нового очільника.

Татаров, коментуючи це рішення, зазначив, що не хоче оцінювати сам законопроект, проте висловився стосовно ситуації навколо НАБУ.

Заступник Андрія Єрмака назвав НАБУ “не українською історією”, яка “знаходиться за межами нашої країни”. На переконання Татарова, Ситник не має права очолювати НАБУ.

“Можна виходити з різними законодавчими ініціативами, але корінням проблем у антикорупційній політиці держави є саме Артем Ситник. На моє особисте переконання, в НАБУ має бути проведений новий конкурс на посаду директора установи з урахуванням виключно українських інтересів”, – заявив Татаров.

Володимир Зеленський провів відеозустріч із послами і наголосив, що визнання неконституційними окремих положень закону “Про Національне антикорупційне бюро України” наразі не створює жодних загроз, що можуть вплинути на легітимність і незалежність як НАБУ, так і його чинного директора Артема Ситника.

Президент тоді зазначив: “Рішення Конституційного суду не скасовує факт утворення та функціонування НАБУ, не обмежує роботу детективів НАБУ та не ставить під сумнів статус НАБУ як правоохоронного органу. Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишатиметься на посаді”.

Нагадаємо, у серпні президент Володимир Зеленський видав указ про призначення заступником глави Офісу президента Олега Татарова, який відповідатиме “за правоохоронний напрям”. Татаров обіймав посаду у системі МВС під керівництвом Віталія Захарченка в уряді Миколи Азарова.

Перед призначенням Татарова, ініціативна група постраждалих на Майдані вимагала відповіді президента Володимира Зеленського щодо можливого призначення заступником голови ОП ексчиновника МВС часів Захарченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE