Politerno > Україна і світ > Суд і спільники у ФГВФО допомогли Веревському заволодіти держактивами “Дельта Банку” на 5 млрд

Суд і спільники у ФГВФО допомогли Веревському заволодіти держактивами “Дельта Банку” на 5 млрд

  • 30 Листопада, 2020
  • 709 Переглядів
  • 0

Господарський суд Києва визнав укладеним договір купівлі-продажу пулу активів “Дельта Банку” ТОВ “Фінансова компанія “Скай” на 5 мільярів, який був реалізований на аукціоні в червні 2019 року.

ТОВ “Фінансова компанія “Скай” позивалося до Фонду гарантування і Національного банку, повідомляє Finbalance.

 

Йдеться про заборгованість за кредитними договорами ВАТ “Іллічівський олійножировий комбінат”, ВАТ “Одеський олійножировий комбінат”, ТОВ “ВКФ” Олір “ЛТД”.

Деякі зі спірних активів знаходяться в заставі Національного банку та Укрексімбанку.

ТОВ “ФК “Скай” (кінцевий бенефіціар бізнесмен Андрій Веревський) стало переможцем аукціону з пропозицією 182,5 млн гривень (відповідно дисконт становив 96%).

Нагадаємо, у березні 2019 року ця ж фінкомпанія з пропозицією 906 млн грн вже перемагала на аукціоні ФГВФО, на якому продавалися ці ж активи “Дельта Банку”. Однак, тоді угода була заблокована судом на вимогу третьої особи. 

“Національний банк вважає, що проведений аукціон відбувся з наявністю обставин і можливих маніпуляцій з боку покупця, які могли вплинути на результат торгів і реалізації майна за заниженою вартістю”, – йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, Андрій Веревський увійшов у першу 30-ку рейтингу 100 найвпливовіших людей України, який був складений спільно з 60 експертами. Його називають кінцевим бенефіціаром парламентської групи “Довіра” і однойменної партії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE