Politerno > Україна і світ > Республіканка внесла до Конгресу подання про імпічмент Байдену

Республіканка внесла до Конгресу подання про імпічмент Байдену

  • 22 Січня, 2021
  • 726 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 22 січня, республіканка Марджорі Грін внесла до Конгресу США подання про імпічмент новообраному президентові Джо Байдену.

Байдена звинувачують в зловживанні владою під час того, як він перебував на посаді віце-президента США, пише The Hill.

“Президент Джо Байден не підходить для того, щоб займати пост президента. Його модель зловживання владою в якості віце-президента президента Обами є тривалою і тривожною… Він зробить все можливе, щоб виручити свого сина Гантера і наповнити кишені своєї сім’ї грошима від корумпованих іноземних енергетичних компаній”, – йдеться в заяві Грін.

Варто зауважити, що Байден займав посаду віце-президента США з 2009 по 2017 роки. Саме тоді його син Хантер був членом ради директорів української компанії з видобутку нафти Burisma. Під час президентської кампанії безпековий комітет Сенату США, який контролюють республіканці, направив повістку в рамках розслідування щодо сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера Байдена, згідно якої він повинен надати документи, що стосуються роботи в українській енергетичній компанії Burisma.

У грудні мін’юст США запросив інформацію про співпрацю сина новообраного президента США Джо Байдена Хантера Байдена з більш ніж 20 організаціями, включаючи українську газову компанію Burisma.

За словами колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, який нещодавно попав під санкції США, п’ятий президент України Петро Порошенко отримав близько $ 200 млн за закриття справи щодо компанії Burisma Миколи Злочевського, в якій працював син колишнього віце-президента США Джозефа Байдена – Хантер.

Нагадаємо, нова адміністрація Білого дому відновила підписку на The New York Times і Washington Post. Як відомо, Дональд Трамп скасував її, оскільки звинувачував ці ЗМІ у поширенні фейків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE