Politerno > Україна і світ > На 87 окрузі вже на четвертій дільниці голосування визнали недійсним

На 87 окрузі вже на четвертій дільниці голосування визнали недійсним

  • 3 Квітня, 2021
  • 703 Переглядів
  • 0

В Івано-Франківській області на окрузі №87 визнали недійсними результати голосування на проміжних виборах до Верховної Ради на чотирьох дільницях.

Про це повідомляє ОПОРА.

У суботу окружна виборча комісія №87 визнала недійсним голосування на дільниці №260028. Також на цій дільниці виявили розбіжність у голосах.

Це вже п’ята дільниця, де виявлено розбіжність голосів за кандидата Олександра Шевченка, та четверта, де визнано недійсним голосування.

О 10 годині ранку продовжилось засідання ОВК, на якому продовжили повторний підрахунок бюлетенів на 20 дільницях. Комісії залишалось перерахувати голоси на 11 дільницях, першою була №260028.

“Після відкриття пакету з бюлетенями, який з 31 березня знаходився на приміщенні ОВК,  голова ДВК заявила, що деякі бюлетені запаковані по-іншому. Зокрема, деякі пакети мали ушкодження. Пакет з невикористаними бюлетенями виявився надірваним, втім під час перерахунку кількість бюлетенів співпала. Також члени комісії звертали увагу, що по-іншому були запаковані бюлетені з голосами за Олександра Шевченка. Члени комісії пропонували одразу викликати поліцію, втім її викликали, коли виявили розбіжність у голосах.

Під час підрахунку голосів за Шевченка члени ОВК нарахували 79 бюлетенів, в той час як у протоколі було вказано 172 голоси.

Член ОВК від “Слуги народу” запропонував визнати недійсним голосування на цій дільниці, оскільки, за його словами, були відсутні контрольні талони, які кидають у виборчі скриньки. Їх члени ДВК не долучили до виборчої документації, а привезли з собою. Крім того, член комісії заявив, що є невідповідність законодавству у питанні включення 36 виборців для голосування за місцем перебування”, – йдеться у повідомленні.

Водночас рух “Чесно” повідомляє, що результати по цій ДВК були такими: Шевченко – 172, Кошулинський – 136, Вірастюк – 93.

Нагадаємо, у Надвірній на Франківщині приміщення окружної виборчої комісії № 87 оточили спецпризначенці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE