Politerno > Україна і світ > Першим постійним міністром енергетики уряду Шмигаля Рада призначила Галущенка

Першим постійним міністром енергетики уряду Шмигаля Рада призначила Галущенка

  • 29 Квітня, 2021
  • 753 Переглядів
  • 0

У четвер, 29 квітня, Верховна Рада підтримала кандидатуру Германа Галущенка на посаду першого постійного міністра енергетики за понад рік роботи уряду Дениса Шмигаля.

“За” проголосували 305 нардепів.

Галущенко обіймав посаду віцепрезидента НАЕК “Енергоатом” з травня 2020 року. У 2011-13 роках працював директором департамента судової роботи у Мін’юсті, згодом почав роботу в “Енергоатомі”.

Під час виступу він наголосив на викликах перед українською енергетикою, зокрема протидії Північному потокові-2 та потребу у відмові від шкідливого для екології палива, збільшення атомної генерації.

Крім того, новий очільник Міненерго підкреслив важливість інтеграції української енергосистеми до європейської ENTSO-E.

З моменту “перезавантаження” уряду у березні 2020 року Міністерство енергетики жодного разу не мало постійного очільника. Одразу після того, як Кабмін очолив Денис Шмигаль, відомство тимчасово очолив Олексій Оржель, який до 4 березня 2020 року був останнім міністром енергетики без приставки “в.о.”.

Відтоді посаду тимчасово обіймали Віталій Шубін, Ольга Буславець, Юрій Бойко та Юрій Вітренко. Останнього двічі намагалися призначити постійним керівником Міненерго.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE