Politerno > Україна і світ > Газопостачальники не знизили річний тариф для населення з 1 червня

Газопостачальники не знизили річний тариф для населення з 1 червня

  • 26 Травня, 2021
  • 764 Переглядів
  • 0

Постачальники газу не знизили річну ціну газу для населення, встановлену з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року, деякі – підвищили місячний тариф.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на дані моніторингу “Енергореформи”.

Відповідно до моніторингу, річна цінова пропозиція газу, як і раніше, коливається від 7,8 грн/куб. м до 13,5 грн/куб. м (з ПДВ).

Зазначається, що найбільше (на 1,39 грн/куб. м) підвищило цінову пропозицію червня ТОВ “Херсонська обласна енергопостачальна компанія” – з 10,5 грн/куб. м до 11,89 грн/куб. м.

Водночас ТОВ “Житомирська обласна енергопостачальна компанія” підвищило тариф на червень до 11,77 грн/куб. м (у травні – 10,5 грн/куб. м), ТОВ “Волиньелектрозбут” – до 8,89 грн/куб. м (7,98 грн/куб. м), ТОВ “Закарпатенерго” – до 8,88 грн/куб. м (7,98 грн/куб. м), ТОВ “Газпромпостач” – до 11,2 грн/куб. м (10,2 грн/куб. м), ТОВ “Хмельницькенергозбут” – до 11,5 грн/куб. м (9,6 грн/куб. м).

“Єдиною компанією в переліку постачальників, що потрапили до моніторингу, яка знизила ціну газу на червень, є маріупольський постачальник ТОВ “Маргаз” – його пропозиція на перший літній місяць становить 8,75 грн/куб. м, у травні було 9 грн/куб. м.

Водночас деякі компанії спочатку оголосили річний тариф відповідно до вимог регулятора 25 квітня, згодом відкоригували його в бік зменшення. Наприклад, згідно з інформацією на сайті ТОВ “ЕРУ людям” тариф із 1 травня становить 8,1 грн/куб. м, хоча спочатку був заявлений на рівні 10,18 грн/куб. м”, – йдеться у повідомленні.

ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” встановило річний тариф для населення “фіксований” у розмірі 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без доставки),

“Найбільший постачальник газу – компанія “Йе Енергія” Дмитра Фірташа і майже 20 постачальників, що працюють під брендом “Твій Газзбут”, встановили єдиний тариф для населення “Твій газ Річний” у розмірі 7,99 грн/куб. м (з ПДВ)”, – додає видання.

Нагадаємо, 13 січня Кабінет міністрів вирішив запровадити державне регулювання ціни на газ на період карантину або взагалі до кінця поточного опалювального сезону. Уряд планує встановити ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр.

За дорученням президента Кабмін ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

Засновниця “Ліги антитрасту” Агія Загребельська заявила, що держрегулювання ціни постачання природного газу населенню без внесення змін до Закону «Про ринок природного газу» — нелегітимне.

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко закликала Верховну Раду розпочати роботу із розв’язання найболючішого для людей питання – зменшення ціни на газ і запропонувала рецепт швидкого та ефективного розв’язання тарифної кризи. За її словами ціна на газ не повинна бути вище 3 грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE