Politerno > Україна і світ > Земельний референдум: що обере Зеленський – демократію чи крен в диктатуру

Земельний референдум: що обере Зеленський – демократію чи крен в диктатуру

  • 1 Червня, 2021
  • 722 Переглядів
  • 0

Уже маємо приховану військову капітуляцію перед Росією у вигляді «Мінська», приправленого порошенківсько-медведчуківською комерцією. Тепер насувається прихована аграрна капітуляція перед Заходом у вигляді дикого ринку сільгоспземлі, а комерцією, судячи з усього, має намір зайнятися оточення президента Зеленського.

Єдиною політичною силою, яка протистоїть аграрній капітуляції, виявилася «Батьківщина» (свого часу я брав участь у виборі назви партії, але і в думках не мав, що вона виявиться настільки символічною).

Юлія Тимошенко – політик, що викликає полярне ставлення. Але з одним сперечатися неможливо: вона завжди йде до кінця. Ось і зараз, у вівторок, після формування ініціативної групи з 11 тисяч (!) людей, Тимошенко має намір передати в ЦВК комплект документів для запуску Всеукраїнського референдуму з продажу землі: якщо ВОЗ «забув» про свої передвиборчі обіцянки, то ЮВТ йому нагадає. Спочатку м’яко.

Фактично, маємо перший тест для влади на довіру до своїх співгромадян, адже в ОП прекрасно знають, що 77% українців за референдум по землі, при цьому 79% проти продажу її іноземцям, в якій би прихованій формі її ні підносили.

Якщо ЦВК дасть референдуму відмашку, то значить Володимир Зеленський готовий діяти в демократичних рамках, і ситуація не безнадійна. Тому що з волею українців доведеться рахуватися як прихильникам, так і супротивникам ринку землі.

Якщо ЦВК референдум заблокує, це буде означати, що в Україні черговий крен в диктатуру. Причому, з трагікомічним акцентом, тому що всіх українців санкціями РНБО не обкласти.

А вже в четвер Юлія Тимошенко планує виступити в Конституційному Суді на слуханнях про неконституційність пакету законів, що дозволяють продаж сільгоспземлі, особливо, останніх новацій на кшталт «децентралізації», а за фактом зняття контролю за цими найважливішими процесами.

Ринок землі Україні потрібен – для мене це аксіома. Але цивілізований і запущений за прозорою демократичною процедурою, щоб потім організаторам ринку не довелося ховатися від правоохоронців за полуничними заходами, як це нині виконує «миротворець» Петро Порошенко.

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE