Politerno > Україна і світ > Фірма з орбіти Олександра Януковича володіє частиною елітного бізнес-центру в Москві, – ЗМІ. ВІДЕО

Фірма з орбіти Олександра Януковича володіє частиною елітного бізнес-центру в Москві, – ЗМІ. ВІДЕО

  • 5 Червня, 2021
  • 824 Переглядів
  • 0

Пов’язана із сином експрезидента-втікача Віктора Януковича Олександром компанія є власником частини елітного бізнес-центру Atlantic у Москві та земельної ділянки під ним.

Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми”.

Власницею 14% частки земельної ділянки, на якій розташований Atlantic, та відповідної частки самого бізнес-центру, відповідно до російського реєстру нерухомості, є компанія “Прайд-М”. ЇЇ керівник – Олександр Єрмольчук.

Як виявили “Схеми”, особа з таким самим іменем та прізвищем щонайменше у період 2012-2013 років очолювала два українські акціонерніх товариства – “Мако Холдінг” та “Маринсервіс”. Згідно з українським реєстром юридичних осіб, бенефіціаром цих підприємств у цей же час був Олександр Янукович.

Також журналісти виявили ще один зв’язок між сином експрезидента Януковича та згаданою московською нерухомістю. За адресою бізнес-центру Atlantic також прописана інша фірма, “Восточний альянс”, якою володіє Едуард Слинько. “Схеми” встановили, що особа з таким іменем та прізвищем раніше обіймала керівну посаду в українській корпорації “МЕНЕДЖМЕНТ АССЕТС КОМПАНІ”. Бенефіціаром цієї української корпорації через “Мако Холдінг” також був Олександр Янукович.

Бізнес-центр Atlantic побудований у 2014 році і розташований неподалік Київського вокзалу. Від будівлі до Кремля, йдеться у розслідуванні, 15 хвилин автомобілем. Орендна ставка на рік у цьому бізнес-центрі, за даними російських профільних сайтів з оренди нерухомості, становить приблизно 600 доларів за квадратний метр.

Також у цьому бізнес-центрі орендують офіс структури російської компанії “Роснефть”.

“Схеми” відправили запит до Олександра Януковича з проханням про коментар, але відповіді не отримали.

Раніше стало відомо про іншу російську нерухомість, пов’язану із Олександром Януковичем. У 2014 році після виїзду у Росію він заснував дві компанії – “Арсенал-Інвест” та “Арсенал Істейт”. Як зазначено у російському реєстрі юридичних осіб, фірми надають послуги як холдингові компанії, а також у сфері нерухомості та консалтингу. Тоді ж російські ЗМІ повідомляли, що компанії Олександра Януковича займатимуться нерухомістю у комплексі споруд заводу “Арсенал” у Санкт-Петербурзі.

У 2018 році ми повідомляли, що з “Всеукраїнського банку розвитку”, що належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд гривень.

16 квітня 2018 року квітня стало відомо, що суд ще у лютому зняв арешт з рахунків компаній, пов’язаних з сином екс-президента Віктора Януковича Олександром, відкриті в його банку “ВБР”.

У квітні 2021 року Фонд гарантування вкладів ліквідував ПАТ “Всеукраїнський банк розвитку” як юридичну особу. Власником цього банку був Олександр Янукович.

19 березня цього року Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти президента-втікача Віктора Януковича, експрем’єра Миколи Азарова та колишніх чиновників, які сприяють зміцненню окупаційного режиму в Криму і на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE