Politerno > Україна і світ > Банкова зриває конкурс на главу САП через провал свого кандидата Костіна, – Шабунін

Банкова зриває конкурс на главу САП через провал свого кандидата Костіна, – Шабунін

  • 8 Червня, 2021
  • 803 Переглядів
  • 0

Керована з ОП частина комісії з відбору керівника САП зриває продовження конкурсу, тому що міжнародні експерти не дали пройти на наступний етап фавориту Банкової Андрію Костіну.

Про це пише в Facebook голова правління громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін.

“Сімка Татарова зриває конкурс, бо кандидати ОП не пройшли етап доброчесності і вилетіли зі змагання. Контрольовані Банковою члени комісії зривають кворум: зірвали вчора, зірвуть сьогодні і готуються зірвати завтра, і післязавтра теж”, – зазначає активіст.

За його словами, один із семи делегованих Радою членів не ходить, а щоб не було кворуму – достатньо, щоб не прийшли ще двоє.

“План офісу Зеленського такий: підвісити обрання відсутністю кворуму, щоб виграти час, за який зірвати весь конкурс через суд. З відповідними позовами туди побіжать кандидати Банкової. Наразі етап доброчесності пройшов лише один кандидат – детектив НАБУ (Олександр Клименко). Якщо інших кандидатів не пропустять, Клименко виграє конкурс на керівника САП автоматично. Після етапу доброчесності, голосувань комісії НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО – лише виставлення балів. За сумою цих балів переможець визначається АВТОМАТИЧНО. Тож Банкова взялася будь-якою ціною зривати конкурс, який її ставленики (Костін і Войтенко пролетіли і який, схоже, виграє незалежний детектив НАБУ. Ще й той, який Татарова доганяє”, – зазначає Шабунін.

Він упевнений, що це “паскудство” може вплинути на переговори Зеленського з президентом США Джо Байденом.

“Для посольства США (та інших країн G7) – чесний конкурс на керівника САП є одним з ключових маркерів адекватності Зеленського, його спроможності тримати власне слово. Вкотре Банкова ставить під удар партнерство з Західними союзниками заради бажання контролювати антикорупційну інфраструктуру”, – констатує Шабунін.

Нагадаємо, першого заступника керівника Тернопільської обласної прокуратури Олександра Божка зняли з конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

З 37 кандидатів, що беруть участь в конкурсі на посаду керівника САП, 21 кандидат не відповідає критеріям доброчесності, зокрема, серйозні проблеми з доброчесністю виявились у трьох посадовців НАБУ, що беруть участь у конкурсі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE