Politerno > Україна і світ > На Донеччині бойовики підірвалися на власних мінах, – штаб ООС

На Донеччині бойовики підірвалися на власних мінах, – штаб ООС

  • 22 Червня, 2021
  • 650 Переглядів
  • 0

У понеділок, 21 червня, російські найманці понесли втрати в районі селища Лозове Донецької області через підриви на власних мінах.

Про це повідомив начальник пресслужби Операції Об’єднаних сил Віталій Саранцев у коментарі “Радіо Свобода“.

21 червня стало відомо, що під Лозовим на Донеччині ліквідовано чотирьох найманців РФ, ще п’ятьох – поранено. Про це повідомило так зване “управління народної міліції” терористичного угруповання “ДНР”.

Окупанти стверджують, що їхні найманці потрапили під мінометний обстріл ЗСУ.

Втім, за словами Віталія Саранцева, інцидент стався через те, що гібридні сили Росії хаотично мінують непідконтрольні Україні території як протипіхотними мінами, так і засобами дистанційного мінування і самі ж на них потрапляють.

“Група осіб з числа незаконних збройних формувань Російської Федерації намагалася здійснити переміщення між власними позиціями – і потрапила на свої ж мінні загородження. Внаслідок цього відбувся вибух, і ця група понесла втрати загиблими і пораненими. Для того, щоб їх евакуювати, висунулася друга група – і так само потрапила на власне мінне поле”, – зазначив Саранцев.

Речник штабу ООС наголосив, що бійці ООС дотримуються режиму тиші і не ведуть вогонь у бік російських гібридних сил.

Нагадаємо: 21 червня ЗМІ, підконтрольні терористичному угрупуванню “ДНР”, звинуватили Україну у мінометному обстрілі району Лозового. За їхньою інформацією, трьох бойовиків вбили, ще один дістав важких поранень. Згодом, під час спроби евакуації, через обстріл санітарного автомобілю ще одного бойовика було вбито і чотирьох поранено.

За інформацією штабу ООС, за добу 21 червня на Донбасі зафіксували 14 порушень режиму припинення вогню.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE