Politerno > Україна і світ > Путін написав відверту брехню про те, що анексія Криму відбулася через усунення Януковича від влади

Путін написав відверту брехню про те, що анексія Криму відбулася через усунення Януковича від влади

  • 22 Червня, 2021
  • 650 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Сполучені Штати у 2014 році організували в Україні “переворот”, який підтримала Європа.

Про це йдеться у статті Путіна в німецькій газеті Die Zeit, опублікованій на сайті Кремля.

“Багато країн поставили перед штучним вибором – бути або з колективним Заходом, або з Росією. Фактично це був ультиматум. До яких наслідків призвела така агресивна політика, ми бачимо на прикладі української трагедії 2014 року.

Європа активно підтримала антиконституційний збройний переворот на Україні. З цього все і почалося. Навіщо потрібно було це робити?

Тоді чинний президент Янукович вже погодився з усіма вимогами опозиції. Навіщо США організували переворот, а країни Європи – безвольно його підтримали, спровокувавши розкол в самій Україні і вихід Криму з її складу?”, – заявив Путін.

Путін вважає НАТО “реліктом холодної війни”, який створює напругу між країнами, а газопроводи в Європу називає “фундаментом конструктивної взаємозалежності”.

За його словами, замість мрії про єдиний континент в Європі вирішили зміцнити і розширити Альянс.

Він також заявив, що саме радянське керівництво дало згоду на членство об’єднаної Німеччини в НАТО.

І нагадав, що тоді обіцяли, що “кордони блоку до вас (РФ – ред.) наближатися не будуть”.

Путін також вважає, що зараз вся система європейської безпеки деградувала, наростає напруженість і стають реальними ризики нової гонки озброєнь.

Наш Телеграм-канал, у якому ми публікуємо коментарі до новин та інсайди зазначає:

“Володимир Путін написав статтю «Быть открытыми, несмотря на прошлое», яку опубликовала німецька газета Die Zeit. Путін заявив, що анексія Криму, нібито, відбулася через усунення Януковича від влади.

Як відомо, навіть на медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму» стоїть дата 20.02.2014. У ці дні Янукович ще був у Києві і знаходився в статусі президента.

У цій історії дивує навіть не брехня Путіна, і готовність солідної німецької газети публікувати відверту маячню. Але це лягає у концепцію Путіна отримати від німців прощення за Крим і продавити Північний потік-2″.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE