Politerno > Україна і світ > Журналісти заблокованого в Білорусі Tut.by запустила новий медіапроєкт

Журналісти заблокованого в Білорусі Tut.by запустила новий медіапроєкт

  • 8 Липня, 2021
  • 543 Переглядів
  • 0

Співробітники заблокованого режимом Лукашенка новинного порталу TUT.ВY оголосили про запуск нового ЗМІ. 

Про це повідомляє TUT.ВY у телеграм.

Назва нового медіаресурсу – Zerkalo.io. Журналісти обіцяють продовжити писати про наболіле і найважливіші теми суспільно-політичного життя Білорусі.

Зазначається, що соцмережі TUT.ВY тепер стануть соцмережами Zerkalo.io, з часом вони поміняють назви. Ними, як і раніше буде займатися команда, уже знайома читачам.

Вказано, що Zerkalo.io закінчить своє існування в той день, коли TUT.ВY зможе легально відновити свою повноцінну роботу в Білорусі з усім архівом публікацій. Коли це станеться, – невідомо.

Пізніше команда TUT.ВY повідомила, що через годину після запуску нового медіа читачі почали повідомляти, що сайт Zerkalo.io не відкривається з Білорусі. Але його як і раніше можна читати через VPN.

Як відомо, 18 травня сайт TUT.ВY був заблокований, а рахунки компанії заморожені. Проти керівників незалежного новинного ресурсу порушили кримінальну справу про несплату податків. В рамках нього затримали 15 осіб, пов’язаних з виданням.

В середині червня МВС Білорусі зажадало визнати “екстремістськими” матеріали TUT.ВY і соцмереж видання. 

TUT.ВY і пов’язані з ним ресурси є найбільшим з Білорусі інтернет-холдингом. А сам портал – найбільше незалежне інтернет-ЗМІ в країні, яке з серпня 2020 року висвітлює “антилукашенківські” акції протесту.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив перекрити кордон з Україною через нібито контрабанду зброї.

В п’ятницю ввечері уряд Литви оголосив режим екстремальної ситуації у зв’язку з великими потоками нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE