Politerno > Тернопільщина > Нардепи Тернопільщини, які підтримали підвищення податків для громадян, знизили їх для грального бізнесу

Нардепи Тернопільщини, які підтримали підвищення податків для громадян, знизили їх для грального бізнесу

  • 15 Липня, 2021
  • 3476 Переглядів
  • 0

Верховна рада проголосувала за основу проект Закону “про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей (№2713-д)”.

За проголосували 252 депутата, проти – 73, утрималися – 15, не голосували – 27, усього в залі – 367 нардепа.

Серед тих, хто підтримав ініціативу, є депутати з Тернопільщини: від “Слуги народу” Андрій Богданець, Володимир Гевко, Ігор Василів та Людмила Марченко, а також від “Довіри” Микола Люшняк та від “За майбутнє” Іван Чайківський.

Проект передбачає зниження податкових ставок для грального бізнесу з 18% до 10% від доходу. При цьому оподаткування буде тільки для виграшів понад 48 тисяч гривень.

“Метою законопроекту є створення сприятливих умов для виведення з тіні і легальної роботи сфери азартних ігор в Україні шляхом використання стимулюючої ролі податків”, – сказано в пояснювальній записці до документа.

У березні Всеукраїнська Рада Церков у своєму зверненні заявила, що сприймає цю законодавчу ініціативу як цинічну спробу лобізму в інтересах власників грального бізнесу в Україні.

“Висловлюємо своє глибоке обурення законодавчою ініціативою (проект № 2713-д), яка може привести до ще більшого розповсюдження серед населення України залежності від азартних ігор і лотерей, зубожіння і руйнування українських сімей через згубні наслідки ігроманії”, – було сказано в зверненні ВРЦіРО

Нагадаємо, 1 липня парламент прийняв за основу так званий “антиахметівський” законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. В урядовому законопроєкті міститься низка змін, які зачеплять широке коло українців. Вищезгадані нардепи з Тернопільщини підтримали цей документ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE