Politerno > Україна і світ > Данілов припустив, що на обленерго можуть ввести тимчасові адміністрації

Данілов припустив, що на обленерго можуть ввести тимчасові адміністрації

  • 30 Липня, 2021
  • 484 Переглядів
  • 0

Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає варіант введення тимчасових адміністрацій на підприємствах енергетичного сектора економіки.

Як передає нтерфакс-Україна, про це він заявив на брифінгу за підсумками виїзного засідання РНБО.

“Ми бачимо ознаки певної монополізації на цьому ринку. У нас на сьогодні 8 прізвищ: Ахметов, Новинський, брати Суркіси, Григоришин, Боголюбов, Коломойський, Льовочкін, Бойко і громадянин РФ Воєводін. Вони володіють розподільними мережами. Ми на сьогодні розглядаємо можливість введення тимчасових адміністрацій в разі необхідності, якщо буде виникати загроза національній безпеці”, – заявив Данілов.

“Більш того, ми нікому не дозволимо маніпулювати тарифами. Президент ставить завдання – ні в якому разі не допустити підвищення тарифів для уразливих верств населення. Ні в якому разі не повинна підвищуватися вартість для населення”, – додав він.

Нагадаємо, на початку травня секретар РНБО Олексій Данілов попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля проаналізувати і направити до апарату Ради структуру власників всіх енергетичних і газових компаній в Україні.

На сьогоднішньому засідання РНБО двоє громадян України, один громадянин Німеччини, а також 24 пов’язані із ними компанії потрапили у санкційний список контрабандистів РНБО.

Нацбанк прогнозує підвищення цін на електроенергію для населення у 3 кварталі 2021 році. За даними регулятора, у 2022-2023 роках темпи зростання цін на електроенергію будуть одними з найвищих серед компонентів інфляції.

Господарський суд Києва просять накласти арешт на пакет акцій “Центренерго”, який належить державі, аби запобігти приватизації підприємства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE