Politerno > Україна і світ > “У Зеленського за спробами догнати Порошенка забули про закон, чим ризикують повторити політичну долю останнього”, – Шабунін

“У Зеленського за спробами догнати Порошенка забули про закон, чим ризикують повторити політичну долю останнього”, – Шабунін

  • 30 Липня, 2021
  • 695 Переглядів
  • 0

Суддя Чаус ще з 2016 року перебуває під слідством НАБУ. Ухвала Суду давно перебуває в публічному доступі і СБУ не могло про неї не знати.

Про це пише на власній сторінці у Фейсбуці керівник ЦПК Віталій Шабунін.

За його словами, Чаус утік і НАБУ ще в березні 2017 року отримало ухвалу суду, за якою суд задовільнив клопотання НАБУ та обрав Чаусу запобіжний захід у виді тримання під вартою. У разі затримання Чауса і не пізніше як через сорок вісім годин з часу його доставки до місця кримінального провадження, суд, за участю його захисника, повнен розглянути питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід.

Ухвала Суду давно перебуває в публічному доступі і СБУ не могло про неї не знати. В свою чергу НАБУ наразі зобов’язане виконати це рішення суду та вимоги КПК і доставити Чауса до слідчого судді. СБУ ж прямо перешкоджає виконанню цього рішення суду, незаконно переховує злочинця. Цим співробітники СБУ вчиняють злочин у вигляді перевищення своїх службових повноважень – стаття 365 Кримінального кодексу, фактично викрадають підслідного НАБУ фігуранта – стаття 146 КК”, – пише громадський активіст.

Шабунін спрогнозував подальший розвиток подій:

“Що буде далі: В СБУ зараз швидко намалюють для Чауса якусь іншу справу, про яку не було відомо раніше аби обгрунтувати свої незаконні дії, корупційну справу Чауса руками Венедіктової заберуть із НАБУ також до СБУ аби Чаус був під виключним контролем СБУ.

Для чого все це: хтось переконав президента, що Чаус цінний свідок проти Порошенка. Але весь абсурд в тому, що президенту очевидно не сказали, що одних лише свідчень Чауса, особливо після декількох викрадень явно не достатньо аби посадити Порошенка.

В підсумку силовики Баканова за вказівками з ОП вже вчинили більше злочинів ніж сам Чаус, і це вже не кажучи про міжнародні скандали з викраденням Чауса з Молдови. І не планують зупинятися. Схоже в Зеленського за спробами догнати Порошенка забули про закон, чим ризикують повторити політичну долю останнього”, – підсумовує антикорупціонер.

Нагадаємо, 30 липня стало відомо, що екссуддю Чауса, якого в квітні 2021 роки викрали невідомі, виявили у селі Мазурівка на Вінниччині.

Редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов. повідомив, що після затримання екссудді Миколи Чауса в селі Мазурівка Вінницькій області туди прибула група співробітників СБУ, яка буквально відбила його у поліцейських і вивезла в невідомому напрямку.

Згодом співробітників НАБУ помітили біля будівлі СБУ, вони нібито “штурмують” приміщення.

Спецпризначенці Національного антикорупційного бюро України заблокували будівлю Служби безпеки України на вул. Володимирській у Києві.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE