Politerno > Тернопільщина > У Тернополі створили клон сайту, щоб розповсюдити фейкову інформацію

У Тернополі створили клон сайту, щоб розповсюдити фейкову інформацію

  • 3 Вересня, 2021
  • 2381 Переглядів
  • 0

В тернопільському сегменті мережі Фейсбук опубліковано посилання на статтю з нібито сайту «Політерно» щодо махінацій із землею.

Мало того, що сама “публікація” фейкова і жодної правди у ній немає, так ще й оприлюднена вона на фіктивному домені-клоні http://te.politerno.website (наш домен –politerno.com.ua). на якому знаходиться лише одна сторінка з статтею на базі нашого сайту – зловмисники використали код сайту зі своїм текстом. 

30-ого серпня у тернопільських новинах наше видання не публікувало жодного матеріалу.

Посилання у самій «публікації» веде на брудний і “жовтушний” тернопільський сайт «Polit Hub», який пов’язують з депутатом Тернопільської обласної ради від «За майбутнє» Олегом Боберським і якому приписують такий самий по якості Телеграм-канал «Тернопільськи плітки». Принаймні, у журналістських колах ці два проєкти пов’язують саме з ним. Одразу кілька наших джерел підтвердили цю інформацію. Боберському приписують власність в одному з новинних сайтів, також він відомий своєю пристрастю до медійних технологій, як бачимо не завжди чистих.

Редакція «Політерно» звернеться до правоохоронців щодо зазначеного інциденту. З огляду на попередні Дідос-атаки й спроби пошкодити базу даних нашого сайту – співпраця з компетентними органами в нас налагоджена. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE