Politerno > Україна і світ > Бутусов опублікував зміст “свідчень” Бурби щодо “вагнерівців” – Безугла викликає його на ТСК

Бутусов опублікував зміст “свідчень” Бурби щодо “вагнерівців” – Безугла викликає його на ТСК

  • 25 Вересня, 2021
  • 926 Переглядів
  • 0
Бутусов і Безугла

Голова ТСК Верховної Ради з розслідування “справи вагнерівців” Мар’яна Безугла викликає на засідання комісії головного редактора “Цензор.НЕТ” Юрія Бутусова через поширену ним інформацію про показання Василя Бурби.

Про це сама Безугла у Facebook, Бутусов у Facebook.

У суботу Бутусов опублікував нібито зміст свідчень колишнього начальника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби, якого заслухала ТСК у п’ятницю в режимному приміщенні.

Зокрема, посилаючись на джерела в комісії, Бутусов повідомив, що на допиті Бурба повністю підтвердив під протокол всі обставини підготовки і провалу спецоперації, про які журналіст писав у своїх статтях щодо даного скандалу, і “навів багато нових деталей і фактів, які підтверджують зраду і витік інформації в КДБ Білорусі з Офісу президента України”.

Бурба нібито розповів, що план спецоперації із захоплення російських терористів був підписаний міністром оборони Андрієм Тараном, і був детально узгоджений, а провал спецоперації стався після наради в кабінеті президента Зеленського.

Наказ про перенесення спецоперації дав глава Офісу президента Андрій Єрмак, а Бурба попередив, що в результаті може статися провал, і треба діяти швидко, пише Бутусов.

За його словами, після затримання терористів у Мінську і звернення Росії повернути їх до Москви Бурба звернувся до президента з проханням провести розслідування можливої ​​зради, проте замість розслідування Бурба був звільнений через два дні указом президента.

Також Бурба нібито підтвердив на ТСК, що спецоперація проводилася спільно зі спецслужбами НАТО.

Разом з тим, голова ТСК Мар’яна Безугла заявила, що поширена Бутусовим інформація щодо свідчень Бурби “не відповідає дійсності”.

“Були присутні члени ТСК і В.Бурба. Це єдині джерела інформації про те, що було вчора. Засідання “грифоване”. Підпадає під Закон про держтаємницю. Це кримінальна відповідальність. Не думаю, що Василь Васильович буде давати фейковий варіант державної таємниці”, – зазначила Безугла.

“Чи ж просто Бутусов взяв і написав свою попередню версію, аби якось, ну хоч якось “приліпитися” до роботи ТСК? Хто він, свідок, інструмент чи свідомий агент російської спецоперації з дезінформації в Україні? Будемо розбиратися.

Викликаю Юрія Бутусова на заслуховування. Час і місце буде повідомлено. Настав час відповідальності за сказане, зроблене і зламане”, – додала Безугла.

Нагадаємо, 20 вересня Безугла перервала засідання прямо під час виступу ексглави ГУР Василя Бурби та перенесла засідання.

24 вересня народних депутатів від опозиції не пустили на засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розгляду справи “вагнерівців”. Засідання парламентської слідчої комісії у справі “вагнерівців” перенесли з Верховної Ради до будівлі Головного управління розвідки. 

Згодом стало відомо, що ексначальник ГУ розвідки Міноборони Василь Бурба дав свідчення у справі найманців ПВК “Вагнера” ​​ТСК Верховної Ради в режимному приміщенні. Нардеп Роман Костенко повідомляє, що зустріч була в будівлі ГУ розвідки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE