Politerno > Україна і світ > Звільнений Зеленським з РНБО Демченко працює у Службі зовнішньої розвідки як радник, – Червінський

Звільнений Зеленським з РНБО Демченко працює у Службі зовнішньої розвідки як радник, – Червінський

  • 25 Квітня, 2023
  • 578 Переглядів
  • 0

Руслан Демченко, якого раніше було звільнено з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України, працює у Службі зовнішньої розвідки.

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ заявив військовий-розвідник та полковник Роман Червінський.

Він зазначив, що виступи у ЗМІ щодо справи “вагнерівців” у 2021 році було попередженням щодо того, що відбувається сьогодні.

“Що це не просто випадковість, не халатність чиясь чи непорозуміння, а це, я вважаю, якась стратегія російська, сьогодні ми її бачимо. Початок війни це показав. Виявилось, що Збройні Сили не готові до війни. Збройні Сили самі готові, але тактично та стратегічно… вони розмінували Чонгар, не облаштували відповідну оборону Гостомельського аеродрому, Північного напрямку, що дало їм (росіянам. – Ред.) можливість зайти на Київ та на Ірпінь, Бучу, несподівано просунутися на 200 км з 1-2 доби”, – сказав він.

Червінський заявив, що у вересні 2021 року за 4 місяці до вторгнення РФ, було “розігнано Департамент у Службі зовнішньої розвідки”, який займався Росією. Це, за словами Червінського, було зроблено за вказівкою Демченка (тоді першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. – Ред.).

“Я відкрию вам маленьку таємницю, що його (Демченка. – Ред.) не звільнено. Він працює у Службі зовнішньої розвідки. Він нібито там радник, але насправді він керує Службою зовнішньої розвідки”, – сказав Червінський.

На запитання журналістки, яка інформація про перебіг бойових дій до Демченка надходить, він сказав: “Вся. Він знає картину бойову, він знає агентуру розвідки, яка працює по Росії. Він знає, які заходи проводяться, яку протидію вони здійснюють, якщо вони її здійснюють”.

“Його звільнили за станом здоров’я, я так розумію, він не може виконувати об’єм роботи, який у нього був раніше. Вони його як радника… але він радить там дуже потужно, на скільки я розумію. Мабуть, впливає на стратегію роботи Служби зовнішньої розвідки”, – додав Червінський.

Нагадаємо, засідання з обрання запобіжного заходу колишньому розвіднику Роману Червінському, якого затримали у справі про ракетний обстріл росіянами аеродрому “Канатове”, закрили від переси.  

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE