Politerno > Україна і світ > Насіров не вважає себе винним у злочині і готовий до співпраці – Лисак

Насіров не вважає себе винним у злочині і готовий до співпраці – Лисак

  • 6 Березня, 2017
  • 1565 Переглядів
  • 0

Роман Насіров заявляє, що не вважає себе винним у злочині, який йому інкримінують і погоджується на цілодобовий нагляд з боку САП чи НАБУ під час свого перебування у лікарні на час лікування чи у своєму помешканні.

Про це, як повідомляє УП, журналістам 6 березня заявив один з адвокатів Насірова Олександр Лисак, зачитуючи “основні тези” офіційної заяви Насірова, яку той планує зробити.

“За спливом 72 годин після оголошення про підозру я фактично можу вважатися вільним, таким чином можу залишити будівлю суду. Однак, зважаючи на суспільний резонанс, який виник навколо цієї кримінальної справи, готовий проявити громадську ініціативу та продемонструвати готовність співпрацювати зі слідством та не покидати межі України”, – зазначив Лисак.

У заяві йдеться, що Насіров “жодної хвилини не симулював і не робив з себе жертву – Він себе не вважає винним, а те, що йому інкриміновано, буде спростовано у суді доказами, які будуть наведені у судовому порядку”.

Також, за словами адвоката, Насіров надає добровільну згоду на тимчасове обмеження своїх конституційних прав, щоб дати можливість працівникам САП та НАБУ цілодобово вести за ним спостереження – у лікарні чи у будинку, де він перебуватиме.

За словами адвоката, після завершення часу затримання, який сплив о 23:52, “чекаємо ще хвилин 15-20, якщо керівники САП чи НАБУ не приїдуть, ми маємо вийти до вас з Насіровим, донести свою позицію і далі – їхати до лікарні”. Лисак додав, що Насіров має намір взяти участь у судовому засіданні, яке призначено на ранок 6 березня та відбудеться о 9:30 в Апеляційному суді.

“Сторона захисту буде наполягати, щоб САП було відмовлено у задоволенні клопотання, аргументи будуть нами викладені на судовому засіданні”, – заявив адвокат.

Як відомо, 5 березня в засіданні Солом’янського суду з обрання запобіжного заходу для глави ДФС було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровника.

Пізніше, речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE