Politerno > Україна і світ > Держдеп: через блокаду Донбасу можуть бути небезпечні наслідки

Держдеп: через блокаду Донбасу можуть бути небезпечні наслідки

  • 16 Березня, 2017
  • 1778 Переглядів
  • 0

У Вашингтоні уважно відстежують ситуацію, пов’язану з транспортною блокадою Донбасу з боку української влади і розраховують, що ситуація буде врегульована мирно.

Про це, як передає “Інтерфакс-Україна”, заявив в.о. офіційного представника Держдепартаменту Марк Тонер в ході телефонного брифінгу.

“Ми уважно стежимо за цією блокадою”, – сказав він.

Тонер висловив надію, що ситуацію вдасться “врегулювати мирно”.

Відповідаючи на питання про те, як складається ситуація може відбитися на реалізації Мінських домовленостей, Тонер сказав: “Це може мати потенційно небезпечні наслідки. Тому ми хочемо, щоб ситуація була врегульована”.

Також він порекомендував за подальшими коментарями звертатися до уряду України і запевнив, що США “підтримують територіальну цілісність України в її міжнародно-визнаних кордонах”.

Як відомо, 15 березня, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі. Рішення діятиме до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE