Politerno > Україна і світ > Петро Порошенко має намір легітимізувати зміни до закону про е-декларування

Петро Порошенко має намір легітимізувати зміни до закону про е-декларування

  • 27 Березня, 2017
  • 1684 Переглядів
  • 0

Петро Порошенко проінформував представників недержавних організацій (НДО), що має намір підписати зміни до закону “Про запобігання корупції” в частині електронного декларування, повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Водночас виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин додав, що президент не може ветувати цей закон, оскільки, завдяки цим змінам, військовослужбовців у зоні АТО звільнено від електронного декларування.

Також Президент Петро Порошенко обговорить з представниками ключових Громадських організацій ситуацію, яка склалася з прийняттям ВР законопроекту, який змусить ГО заповнювати є-декларації.

Також глава держави запропонував створити робочу групу, яка опрацює правки до закону, їх висновки та пропозиції П.Порошенко готовий внести до парламенту як термінові.

Депутат із фракції “Блок Петра Порошенка” Мустафа Найєм в понеділок, 27 березня, повідомив, що в АП України запропонували підписати зміни до закону “Про запобігання корупції” з обов’язковим поданням електронних декларацій членами НДО, вилучивши з нього контрагентів і підрядників НДО.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 268 голосами ухвалила закон №6172, яким звільнила військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від обов’язку подавати е-декларації, а також зобов’язала їх подавати “антикорупціонерів” (керівників або членів вищого органу управління громадських об’єднань, які проводять діяльність із протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

Під час розгляду в другому читанні й ухвалення в цілому законопроекту Верховна Рада прийняла велику кількість поправок, частину з яких їхні автори міняли з голосу. Таким чином, остаточний текст ухваленого документа не відомий.

Єгор Соболєв як голова комітету сс заявив, що не збирається підписувати ухвалений у четвер документ. “Я не підписуватиму закон, якщо він суперечитиме законодавству, а його норми виключатимуть одна одну”, – заявив депутат, додавши при цьму, що ВР ухвалила закон не в тій редакції, яка була ухвалена на засіданні комітету з питань запобігання корупції.

Однак в понеділок, 27 березня, стало відомо, що голова Верховної Ради Андрій Парубій вже підписав зміни до законодавства про електронне декларування та передав його на підпис президентові.

У посольстві США в Україні озвучило свою позицію в соцмережі Twitter у четвер увечері: “Е-декларації для вищих державних службовців – потужний крок уперед у просуванні реформ в Україні. Члени громадянського суспільства відіграють життєво важливу роль у забезпеченні прозорості; робити їх мішенню – робити крок назад”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE