Politerno > Тернопільщина > Молодь Тернопільщини може навчатися в Польщі.

Молодь Тернопільщини може навчатися в Польщі.

  • 28 Березня, 2017
  • 1437 Переглядів
  • 0

На Тернопільщині перебуває делегація Ключборського повіту Республіки Польща.  Мета візиту – налагодження співпраці в освітній та медичній сферах, повідомила Тернопільська ОДА.
Делегація зустрілася з керівництвом обласної державної адміністрації та представниками Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського.

Заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Юрик наголосив, що з Підкарпатським воєводством Республіки Польща налагоджено співпрацю і реалізовується чимало спільних проектів.
«Ми зацікавлені у  налагодженні співпраці і між іншими повітами, тому, сподіваємося, наша зустріч матиме продовження і це будуть взаємовигідні проекти. Для нас цікаві проекти як в економічній, так і в гуманітарних сферах.

 

 

На Тернопільщині знаходиться третина замків усієї України. І більшість з них – мають спільну україно-польсько історію. Тернопіль – місто студентів. В нас чотири вищі навчальні заклади. Тому пропозицій для спільних проектів дуже і дуже багато», – зазначив  Юрій Юрик.

«Для нас дуже цінним є досвід проведення адміністративно-територіальної реформи у Польщі. У нас діють 36 об`єднаних територіальних громад. Однак ми готові вдосконалювати роботу в цьому напрямку. І саме ваші практики можуть нам допомогти», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов.

 


Староста Ключборського повіту Республіки Польща Пьотр Поспіх розповів про пропозиції, з якими делегація завітала на Тернопільщину.
«Ми хочемо запропонувати жителям області навчання в загальноосвітніх школах Польщі. Зараз навчається 90 дітей з України, однак маємо можливість прийняти на наступний навчальний рік ще 70-80 дітей. Друга наша пропозиція – для випускників медичного університету. Це  можливість пройти стажування у Польщі. Вимоги – здати фаховий іспит та екзамен з польської мови», – зазначив Пьотр Поспіх.

Він наголосив, що держава забезпечує безкоштовне проживання для бажаючих пройти стажування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE