Politerno > Україна і світ > Тіллерсон: санкції за окупацію Криму діятимуть доти, поки РФ не поверне півострів Україні

Тіллерсон: санкції за окупацію Криму діятимуть доти, поки РФ не поверне півострів Україні

  • 31 Березня, 2017
  • 1599 Переглядів
  • 0

Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час свого першого візиту в штаб-квартиру НАТО в Брюсселі виступив із заявою на підтримку України в її боротьбі з російською агресією.

Про це інформує Цензор.НЕТ.

У тексті заяви зазначено:

Три роки тому агресія Росії проти України поставила під сумнів самі основи безпеки і стабільності в Європі. Тривалі ворожі дії Росії та окупація ставлять під загрозу наше спільне бачення цілісної, вільної і мирної Європи.

Країни-члени НАТО висловлюють рішучу підтримку суверенітету і територіальній цілісності України. Ми були і будемо проти дій Росії, спрямованих на зміну кордонів України.

Ми дякуємо Німеччині і Франції за наполегливість у пошуку дипломатичного рішення кризи, що триває у східній Україні, в “нормандському форматі”. Ми маємо намір продовжувати надавати підтримку зусиллям цих країн, щоб прискорити виконання Мінських угод. Єдність НАТО має вирішальне значення для пошуку політичного вирішення цього конфлікту.

Ми маємо намір і далі закликати Росію до виконання зобов’язань, які ця країна взяла на себе в Мінську. Санкції США залишаться в силі доти, поки Москва не поверне назад усе те, що змусило нас ввести ці санкції.

Ми з тривогою відзначаємо ескалацію насильства на лінії зіткнення та атаки на об’єкти цивільної інфраструктури з боку сепаратистів, підтримуваних Росією, які збільшують ризик гуманітарної катастрофи.

Ми закликаємо Росію використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб змусити їх зупинити насильство, припинити нападати та погрожувати спостерігачам ОБСЄ і надати їм доступ, необхідний для виконання покладеної на них місії.

Пов’язані з Кримом санкції повинні залишатися в силі доти, поки Росія не поверне Україні контроль над півостровом.

Сполучені Штати продовжують закликати Україну подвоїти зусилля з проведення непростих реформ, спрямованих на викорінення корупції, підвищення прозорості в судовій системі, зміцнення банківського сектора, а також проведення реформи корпоративного управління і приватизацію державних підприємств. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну на шляху реформ.

Російська агресія проти України не зменшилася. Цей саміт є яскравим свідченням політичної підтримки НАТО для України. Я закликаю вас зробити цю підтримку більш відчутною своєю єдністю щодо санкцій та індивідуальним внеском у цільові фонди НАТО-Україна.

Ми разом підтримаємо Україну в її зусиллях, спрямованих на захист своєї суверенної території, зміцненні економіки та проведенні реформ. Як сказав президент Трамп, кожна країна має право визначати своє власне майбутнє, і ми повинні допомогти українському народові зберегти це священне право.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE