Politerno > Україна і світ > За “Соцісом” Вакарчук є головним суперником Порошенка. “Софія” називає лідером Тимошенко

За “Соцісом” Вакарчук є головним суперником Порошенка. “Софія” називає лідером Тимошенко

  • 26 Жовтня, 2017
  • 2025 Переглядів
  • 0

За останню добу одразу три соціологічні компанії презентували результати досліджень електоральних настроїв.

Компанія “Соціс” оприлюднила результати свого дослідження “Соціально-політична ситуація в Україні”. За його даними, лідер гурту “Океану Ельзи” Святослав Вакарчук з 14,8% посідає друге місце в президентському рейтингу після Петра Порошенка, якому нарахували 16,9% серед тих, хто планує взяти учать у голосуванні і визначився зі своїм вибором.

За лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко готові голосувати 13,5% опитаних, за лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка – 9,5%, за лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка – 9,3%, за лідера партії “За життя” Вадима Рабиновича – 8,7%, за лідера партії “Опозиційний блок” Юрія Бойка – 8,6%, за лідера партії  “Самопоміч” Андрія Садового – 5,3%.

Всі інші кандидати не набирають більше 3%.

Дослідження проведене у період з 5 по 11 жовтня 2017 рокуу. Метод збору інформації — стандартизироване інтерв’ю face-to-face за місцем постійного проживання респондентів.  по месту постоянного проживания респондентов Всього було опитано 2000 респондентів.

 

Нагадаємо, днями ще дві впливові соціологічні компанії оприлюднили підсумки соцдосліджень електоральних настроїв громадян. Їх результати чомусь суттєво різняться між собою.

Своє дослідження провів Центр соціальних досліджень “Софія” (з 5 по 13 жовтня 2017 року).

За ним, серед опитаних 55,8% позитивно ставиться до пропозиції розпустити нинішню Верховну Раду і провести позачергові парламентські вибори. Також більше половини респондентів (53,1%) підтримують пропозицію провести позачергові президентські вибори. Проти – 38,8% опитаних, не визначилися з відповіддю – 8,1%.

Якби на момент опитування відбувалися парламентські вибори (голосування за партійними списками), то найкращі шанси подолати 5-відсотковий бар’єр мали б ВО “Батьківщина” (12,3%), “Опозиційний блок” (10,9%), Блок Петра Порошенка “Солідарність” (9,1%), Об’єднання “Самопоміч” (5,8%), Радикальна партія Олега Ляшка (5,1%). На межі проходу у парламент знаходяться партія “За Життя” (4,9%), партія “Громадянська позиція” (4,8%), а також ВО “Свобода” (4,2%).

Інші партії мають менше від 2,0% прихильників (у кожному окремому випадку). Зокрема, доволі низьким залишається рівень підтримки партії «Рух нових сил», яку очолює Михайло Саакашвілі. На момент опитування за цю партію планували проголосувати 1,9% респондентів (серед тих, хто братиме участь у виборах). Не знаходить відчутної підтримки партійний проект Надії Савченко. За “Громадсько-політичну платформу Савченко” збираються проголосувати 0,5% опитаних.

Якби на момент опитування відбувалися президентські вибори, то найкращі шанси вийти до другого туру мали б Юлія Тимошенко (12,98%), Петро Порошенко (майже 10%). Рівень підтримки інших кандидатів менший від 10%.

Результати соціологічного дослідження Центру Розумкова ми вже публікували. Нагадаємо, згідно його даних, лідерами симпатій серед українців є чинний президент Петро Порошенко та його партія.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE