Politerno > Україна і світ > Активіст розповів, як “грантовики” пручались внесенню вимоги імпічмента в перелік основних (Відео)

Активіст розповів, як “грантовики” пручались внесенню вимоги імпічмента в перелік основних (Відео)

  • 26 Жовтня, 2017
  • 1365 Переглядів
  • 0

Активіст акції “За велику політичну реформу” Назар Приходько розповів в інтерв’ю Politeka Online про те, як приймались рішення оргкомітету акції щодо вимог до парламенту та президента Порошенка.

Зокрема, Приходько торкнувся теми вимоги прийняття механізму імпічмента президента і того, як деякі грантові організації пручались внесенню цієї вимоги у перелік основних.

Ми не заявляли про велику соціальну реформу. Ми заявляли про великий політичну реформу. Візьмемо це в якості бази. Ця база, в тому вигляді, в якому її заявляли, проіснувала два дні. Через підводні камені і не дуже порядну поведінку деяких організаторів. Якщо спочатку було три вимоги – скасування депутатської недоторканності, зміна виборчого законодавства, створення антикорупційного суду, – то вже в перший день, 17 жовтня, на противагу іншим організаторам один з лідерів Валентин Наливайченко сказав, що необхідно прийняти закон про імпічмент президента, з цього потрібно починати.

До початку акції представники руху “Справедливість” занесли ці вимоги в Адміністрацію президента. Про це на жодному владному чи навколовладні каналі ніякої інформації не було. Ідея внести пункт про закон про імпічмент президента була в повітрі. Про це говорили все більше і більше. А тут я повернуся до непорядної поведінки деяких організаторів.

Чомусь деякі представники ліберального крила і представники різних антикорупційних та грантових організацій взяли на себе повноваження заявляти, що вони представляють думку всіх присутніх, і вимоги по закону про імпічмент президента у них немає.

“Центр протидії корупції” почав волати, рух “Чесно”, Transparency International, “Реанімаційний пакет реформ”. Вони відмежувалися. В силу цього пройшла певна чистка. Якщо ми говоримо про депутатську недоторканність, то приймати тільки її – це неправильно. Адже це певним чином відкриває шлях для диктатури однієї особи, яка сидить на Банковій. У якої недоторканність буде і не буде механізму відкликання з посади. А депутати будуть роздягнені перед законом.

Ми виступаємо за зняття недоторканності з усіх. Якщо ти корупціонер, державний зрадник, тебе не повинна захищати недоторканність.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE