Politerno > Україна і світ > Найєм вимагає реакції від ГПУ, САП і НАБУ на викриття корупції в НАЗК (Документ)

Найєм вимагає реакції від ГПУ, САП і НАБУ на викриття корупції в НАЗК (Документ)

  • 17 Листопада, 2017
  • 1485 Переглядів
  • 0

Нардеп від БПП Мустафа Найєм звернувся до генпрокурора Юрія Луценка та директора НАБУ Артема Ситника із закликом відреагувати на оприлюднені факти корупції в НАЗК.

Про відповідні запити депутат повідомив на сторінці в Facebook.

“За цей час не було проведено жодної процесуальної дії – ні допитів співробітників НАЗК, ні обшуків в приміщеннях агентства, ні виїмок документації”, – пояснює Найєм.

Він також наголосив на відсутності коментарів з боку правоохоронців.

“Немає жодного коментаря Генпрокуратури щодо бездіяльності її співробітників при першому зверненні пані Соломатіної ще в жовтні цього року. Мовчать також НАБУ і САП, які мали, відповідно, ініціювати і дати дозвіл на проведення процесуальних дій”, – зазначив депутат.

У запиті до генпрокурора Найєм просить Луценка розібратись із відмовою генпрокуратури у проведені розслідування за фактами, наданими Ганною Соломатіною.

Крім того, депутат звернувся до директора НАБУ Ситника із проханням відзвітувати про стадію розслідування, проведені процесуальні дії та надання охорони Соломатіній.

Читайте також: СоломатінаГейт. Що буде з НАЗК після звинувачень його керівництва у фальсифікаціях

Як повідомлялось, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій.

Соломатіна заявила також, що члени НАЗК змушували представників департаменту фінансового контролю перевіряти тих, хто не мав підлягати перевірці.

Анна Соломатіна також заявила, що працівників агенства викликали в Адміністрацію президента для інструктажу щодо оприлюднення висновків перевірки декларацій.

Пізніше стало відомим ім’я куратора в АП, з яким НАЗК погоджувало перевірки декларацій.

Нардеп Мустафа Найєм підтвердив особу співробітника АП, який контролює перевірку декларацій в НАЗК

В Адміністрації президента заявили, що їхні співробітники не причетні до фальсифікацій перевірки електронних декларацій.

Втім, за даними УП, детективи уже встановили, що перший заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента Олексій Горащенков давав вказівки працівникам НАЗК у WhatsApp.

Згодом у НАЗК повідомили, що агенція направить до суду позовну заяву з вимогою спростувати інформацію про можливі фальсифікації перевірок декларацій.

Сьогодні у НАБУ повідомили, що чекають на дозволи від САП на проведення слідчих дій у справі зловживань у НАЗК.

Читайте також: “Роботу НАЗК потрібно припинити. Сенсу від такого агентства немає” – Соломатіна розповіла цікаві подробиці (Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE