Politerno > Україна і світ > Рада відмовилась скасувати мораторій на продаж землі

Рада відмовилась скасувати мораторій на продаж землі

  • 20 Грудня, 2017
  • 1431 Переглядів
  • 0

Парламент відмовився скасувати прийнятий законопроект № 7350, яким ще на рік продовжувався мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення – до 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

За прийняття проекту постанови 7350-П “Про скасування рішення Верховної Ради України від 7 грудня 2017 про прийняття в першому читанні і в цілому проекту закону України про внесення змін до розділу Х “Перехідні положення” Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель” проголосували 66 депутатів.

Таке рішення Ради дає можливість голові Верховної Ради Андрію Парубію підписати прийнятий законопроект і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Були внесені зміни до пунктів 14 і 15 розділу Х “Перехідні положення” Земельного кодексу України, згідно з яким пропонується продовжити дію мораторію на купівлю-продаж і відчуження іншими способами земельних ділянок сільськогосподарського призначення та на внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств “до вступу в силу закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2019”.

За діючими нормами встановлено “до вступу в силу закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2018”.

Як повідомлялось, “Батьківщина” разом з фермерами і профспілками АПК вимагали від Ради продовжити мораторій на продаж землі.

Окрім того, фракція представила в парламенті свій законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на 5 років (№7350-3).

Перед тим “Батьківщина” домоглася, щоб Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ таки розглянув законопроекти щодо мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

7 грудня “Батьківщина” спільно з фермерами, приватними землевласниками, представниками аграрних профспілок та небайдужими до долі своєї країни громадянами вийшла до Верховної Ради на мітинг з вимогою продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Ціна на наш унікальний чорнозем має бути $ 40-50 тис за гектар, а не $ 700, як зараз – Деревляний (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE